Ovatko liikunta ja vapaaehtoistoiminta lähellä sydäntäsi? Jyväskylän liikuntapalvelut etsii uusia ja innokkaita liikuntaluotseja sekä vertaisohjaajia mukaan toimintaansa. Koulutukset järjestetään maaliskuussa.

Liikuntaluotsit ovat Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen sekä vapaaehtoistoiminnan palvelut Vaparin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka toimivat liikuntakavereina sellaista tarvitseville. Liikuntaluotsia voi pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten kävelylle, kuntosalille tai hiihtolenkille ja se on kuntalaisille maksutonta. Liikuntaluotsikoulutukset antavat valmiudet toimia tukijana ja kannustajana omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntakaveria kaipaavat ihmiset tulevat eri ikäryhmistä sekä erilaisista liikuntataustoista.

Kevään toinen liikuntaluotsikoulutus järjestetään maanantaina 18.3. Vaajakosken uimahalli Wellamossa kello 16.30-20.30. Koulutukseen on ennakkoilmoittautuminen.

Jyväskylän liikuntapalveluilla ammattilaisten lisäksi liikunnanohjaustyötä tekevät vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Vertaisohjattujen ryhmien ohjaajina toimivat liikunnasta ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet henkilöt, jotka haluavat mahdollistaa liikunnan vertaisilleen. Vertaisohjaajat ohjaavat säännöllisesti kokoontuvia liikuntaryhmiä koko toimintakauden ajan.

Jyväskylän liikuntapalvelut järjestää vertaisohjaamisesta kiinnostuneille peruskoulutuksen 27.3.2019 kello 12.30-16 Vaajakosken uimahalli Wellamossa. Koulutuksessa käydään läpi vapaaehtoistoiminnan perusteita, liikunnan vaikutuksia toimintakyvylle sekä ohjaajana toimimista. Kauden aikana järjestetään myös lisäkoulutuksia.  Koulutukseen on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta liikuntapalveluissa 

Liikuntaluotsitoimintaan ja liikuntaluotsikoulutuksen sisältöön pääsee tutustumaan myös liikuntapalvelujen omassa Liikkujan Jyväskylä –blogissa

Lisätietoa ja koulutuksiin ilmoittautuminen

Tiina Kurittu, erityisliikunnanohjaaja
tiina.kurittu[a]jkl.fi, p. 014 266 3144

Kaupunginosa: