Jyväskylän kaupunginteatteri ja kirjasto vahvistavat yhteistyötään, jonka myötä käynnistetään näytelmien lukupiiri. Lukupiirissä käsitellään uutta suomalaista näytelmäkirjallisuutta ja keskustellaan ennakkoon luettujen näytelmien pohjalta. Kevään aikana kokoonnutaan kaksi kertaa.

Kevään lukupiirit ja käsiteltävät näytelmät:

Ti 19.3. klo 12.00–13.30
Esa Leskinen & Sami Keski-Vähälä: Neljäs tie

To 23.5. klo 12.00–13.30
Anna Krogerus: Parhaissakin perheissä

Kumpaakin näytelmää on varattu lukupiiriin osallistuville valmiiksi. Lukupiiristä kiinnostuneet voivat noutaa tekstit luettavaksi pääkirjaston 1. kerroksen palvelupisteestä 4.3. alkaen. 
Lukupiiri kokoontuu Jyväskylän pääkirjaston kokoushuoneessa (Vapaudenkatu 39–41, 2. krs). Lukupiiri on maksuton ja avoin kaikille.

- Lukupiiritoiminta aloitetaan nyt keväällä ja jatkamme toimintaa syksyllä 2019. Silloin tapaamisten aiheena on Uuden näytelmän antologia. Se sisältää viisi 2000-luvulla valmistunutta ja kantaesitettyä ansiokasta näytelmää.
Antologiaa on varattu osallistujille ja se on noudettavissa kirjastosta kevään aikana, lukupiirin vetäjänä toimiva näyttelijä-yleisötyöntekijä Tytti Vänskä kertoo.

Tervetuloa keskustelemaan nykynäytelmistä; maailmankuvasta, ihmiskuvasta, aiheista ja teemoista, jotka koskettavat meitä kaikkia.