Uusille jyväskyläläisille tarjotaan omakielisiä orientaatiokursseja eli yhteiskuntaorientaatio-kursseja suomalaiseen yhteiskuntaan. Kevään ensimmäinen kurssi käynnistyy 4.3.2019

Kevään ensimmäinen kurssi on tarkoitettu arabiankielisille vastikään maahan muuttaneille kuntalaisille. Kurssi toteutetaan tulkattuna asiantuntijaluentona ja Info Glorian omakielisen maahanmuuttajaneuvojan kanssa käytynä keskusteluna.

Yhteiskuntaorientaatio-kurssin teemoina ovat lasten suojeleminen ja kasvatus digitaalisessa ympäristössä, turvallinen elämä Suomessa, mielen ja kehon hyvinvointi, kotoutumisprosessi, asuminen sekä raha-asiat.

– Kotoutumispalvelut on järjestänyt asiakkailleen tulkattuja infosarjoja samoista teemoista jo usean vuoden ajan. Nyt järjestettävällä kurssilla ensimmäistä kertaa omakielinen maahanmuuttajaneuvoja on mukana kuulijoiden kanssa keskustelemassa asiantuntijan alustamasta teemasta, kertoo sosiaalityöntekijä Arja Liinamaa Jyväskylän kaupungin kotoutumispalvelusta.

– Odotamme mielenkiinnolla kokemuksia tästä toteutusmallista. Toivomme, että omakielisyys helpottaa asioiden esille ottamista ja kysymysten kysymistä, selvittää maahanmuuttajaneuvonnan koordinaattori Maarit Piruzdelan Info Gloriasta.

Yhteiskuntaorientaatio-kurssi arabian kielellä 4.3.-18.3.2019

Tilaisuudet pidetään Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluissa, Väinönkatu 1 b, 2.krs. maanantaisin ja keskiviikkoisin, kello 14-16. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Seuraava orientaatiokurssi on suunnattu persiankielisille ja se käynnistyy 26.3.2019. 

Tilaisuuksien järjestelyistä vastaa Jyväskylän kaupunki ja Info Gloria.

Lisätietoja:
maahanmuuttajaneuvonnan koordinaattori Maarit Piruzdelan, p. 040 027 5163, Info Gloria
sosiaalityöntekijä Arja Liinamaa, p. 014 266 3432, Jyväskylän kaupungin kotoutumispalvelut