Perjantaina 1.3. Keski-kirjastoissa alkaa velkasaldojen tyhjennyskampanja. Vuosittain toistuvalla kampanjalla kannustetaan asiakkaita maksamaan kuukausiakin velkasaldolla keikkuneet maksut.

Lisätietoja:

Keski-kirjastot, www.keskikirjastot.fi > Kirjastot

Lea Hassinen 
osastosihteeri 
kaupungin kirjastopalvelut 
p. 014 266 4101 
lea.hassinen[at]jyvaskyla.fi

Asiakasta muistutetaan maksuista kirjastokäynnin yhteydessä. Jos asiakas ei voi maksaa maksujaan ensimmäisellä tarkistuskerralla, hän voi lainata vielä yhden kerran. Tämän jälkeen asiakkaalle tulee lainauskielto, vaikka velkasaldolla olisi vain pienikin summa. Seuraavalla käynnillä maksu on suoritettava. Sen jälkeen asiakas voi taas lainata normaalisti.

Jyväskylässä pienikin maksamaton maksu estää automaatilla lainaamisen

Jyväskylän kirjastoissa velkasaldolla keikkuvia maksuja peritään tänä vuonna entistä aktiivisemmin. Jos asiakkaalla on vähäinenkin velkasaldo, on automaatilla lainaus estetty. Varsinkin omatoimiaikana kirjastossa asioivien kannattaa huolehtia velkasaldon nollaaminen ennen 1.3., koska maksamattomat maksut estävät automaatilla lainauksen omatoimiaikana.

Suoritetuilla maksuilla hankitaan Jyväskylän kirjastoihin muun muassa lisää luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa.

Maksa kätevästi netissä tai kirjaston asiakaspalvelussa

Maksut voi suorittaa Keski-kirjastojen verkkokirjastossa www.keskikirjastot.fi tai käymällä kirjastossa asiakaspalveluaikana. Verkkomaksaminen on mahdollista, jos asiakkaan maksut ovat tulleet Hankasalmen, Jyväskylän, Jämsän, Laukaan, Luhangan, Toivakan, Uuraisten tai Äänekosken kirjastoista. Jos maksuja on kertynyt jostain toisesta Keski-kirjastojen toimipisteestä, pitää maksut suorittaa kirjaston asiakaspalvelussa.

Miten verkkokirjastossa maksetaan?

Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja siihen liitetyllä pin-koodilla, jonka saa kirjastosta. Valitse verkkosivun yläpalkista ’Maksuni’ ja seuraa ohjeistusta. Kirjastomaksut maksetaan asiakkaan omassa verkkopankissa, joten ota pankkitunnukset jo valmiiksi esille. Maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail. Netissä voi maksaa minimissään yhden euron suuruisen maksun.

Lue lisää velkasaldojen tyhjennyksestä Keski-kirjastojen verkkokirjastosta: www.keskikirjastot.fi/web/arena/-/velkasaldojen-tyhjennys-alkaa-1-3-