Jyväskylän perusopetuksen kolmasluokkalaiset ovat valinneet neljännellä luokalla alkavan vapaavalintaisen toisen vieraan kielen eli A2-kielen. Uusia ryhmiä syntyi kolme enemmän kuin vuosi sitten.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Pia Bärlund, perusopetuspalvelut, puh. 014 266 4889
 

Kielipääomaansa halusi laajentaa 429 oppilasta eli 29,5% ikäluokasta. Näistä oppilaista 338 pääsee aloittamaan uuden kielen opiskelun, kun elokuussa 2019 aloittaa 21 uutta A2-kielen ryhmää, 19 espanjan, 1 saksan ja 1 venäjän kieleen.


–Kiinnostus vieraan kielen opiskeluun kolmasluokkalaisten keskuudessa on selkeästi lisääntynyt. Kahden viimeisen vuoden aikana A2-kielen ryhmiä on syntynyt kuusi ryhmää enemmän kuin vuonna 2017, kertoo palvelupäällikkö Pia Bärlund. 


Kolmasluokkalaisilla oli mahdollisuus valita vapaavalintaiseksi kieleksi espanja, ranska, saksa tai venäjä. Kieliryhmän minimikoko on 12 oppilasta. A2-kielen opiskelu jatkuu perusopetuksen loppuun saakka.

Jyväskylän kouluissa A2-espanjan suosio jatkuu edelleen

Espanjan kieli on edelleen kestosuosikki kolmasluokkalaisten A2-kielen valinnoissa. Tämän vuoden valinnoilla Jyväskylän kaupungin perusopetus säilyttänee edelleen valtakunnan ykköspaikan A2-espanjan lukijoiden määrässä alakouluissa. 

–Uutta tämän vuoden valinnoissa on myös, että meillä syntyi vuoden tauon jälkeen jälleen ryhmä A2-saksaan, Pia Bärlund iloitsee.