Kunnanlääkärit tarjoaa valinnanvapauskokeiluun sisältyviä avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen palveluja Hankasalmen kirkonkylällä terveysaseman tiloissa.

Kunnanlääkärit Hankasalmi Oy aloittaa neljäntenä palveluntuottajana Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen valinnanvapauskokeilussa. Kunnanlääkärit tarjoaa valinnanvapauskokeiluun sisältyviä avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen palveluja Hankasalmen kirkonkylällä terveysaseman tiloissa. Valinnanvapauden palvelupakettiin kuuluvat myös yleislääkäri- ja sairaanhoitajavastaanottoihin liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Kunnanlääkärit Hankasalmi Oy jätti tuottajahakemuksen Jyväskylän kaupungille 11.2.2019. Toimialajohtajan päätöksellä hakemuksen todettiin täyttävän kaikki valinnanvapauskokeilun palveluntuottajille asetetut ehdot. Palveluntuottajahaku on jatkuva eli yritykset voivat hakeutua mukaan koko kokeilukauden ajan.

Kunnanlääkärit Hankasalmi Oy:n voi valita 14. helmikuuta alkaen

Valinnanvapauskokeilussa ovat mukana Jyväskylän Huhtasuon, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Palokan ja Sampoharjun (Vaajakoski) terveysasemien sekä Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemien alueella asuvat kuntalaiset. He voivat valita, vaihtavatko nykyisiltä terveysasemiltaan yksityisen palveluntuottajan asiakkaiksi. Asiakkaat voivat valita Kunnanlääkärit Hankasalmi Oy:n palveluntuottajakseen 14. helmikuuta alkaen. Valinnan tehneet asiakkaat voivat alkaa asioida palveluntuottajalla lähiviikkojen aikana, tarkempi ajankohta ilmoitetaan suoraan valinnan tehneelle asiakkaalle.

Asukkaat voivat tehdä valinnan osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla, ottamalla yhteyttä terveysasemalle tai soittamalla numeroon 014 266 0133. Numerosta saa myös neuvontaa valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista. Palse.fi-verkkopalvelussa on nähtävänä ja vertailtavissa kaikkien valinnanvapauskokeiluun hyväksyttyjen tuottajien tiedot. Asiakas sitoutuu palveluntuottajaan kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, jonka jälkeen hän voi ilman eri ilmoitusta jatkaa valitulla palveluntuottajalla. Uusi valinta pitää tehdä, jos asiakas haluaa vaihtaa palveluntuottajaa tai palata takaisin kunnallisen terveysaseman asiakkaaksi.

Valinnanvapauskokeilu on jatkoa sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliselle Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeelle.

– Kokeilun yhtenä tavoitteena on ollut yksityisten palveluntuottajien toiminnan aloittaminen Hankasalmen ja Uuraisten kunnissa. Näin saadaan arvokasta kokemusta valinnanvapauden toimivuudesta myös harvempaan asutuilla alueilla ja pienemmissä kunnissa. Nyt tämäkin kokeilun tavoite on saavutettu, toteaa avosairaanhoidon palvelupäällikkö Anne Kirmanen.

Lisätietoja:
Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilu, projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p 014 26 61630
Jyväskylän kaupungin avosairaanhoito, palvelupäällikkö Anne Kirmanen, p. 014 2662401 anne.kirmanen(at)jkl.fi
Kunnanlääkärit Hankasalmi Oy, Sami Salminen, p. 040 546 2514, sami.salminen(at)kunnanlaakarit.fi
Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilun verkkosivut: https://www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/terveysasemat/valinnanvapauskokeilu-jyvaskylassa