Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä -monologinäytelmä saa uusintaensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä perjantaina 15.2. Yksinäisen miehen koskettava tarina on samalla Jorma Böökin jäähyväisrooli hänen siirtyessään elokuussa eläkkeelle.

Bengt Ahlforsin kirjoittaman ja Anssi Valtosen ohjaaman Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä -näytelmän alkuperäinen ensi-ilta Jyväskylässä nähtiin 1.9.2016. Ikänsä lapsuudenkodissaan asuneen yksinäisen vanhan miehen tarinassa lämmin huumori ja haikeus kulkevat rinnakkain. Vastaan tulee niin hauraan onnellisia kohtaamisia kuin piinallisia hetkiä, lapsuusmuistot yhdistyvät tähän päivään. Ikääntyneen miehen elämän suurin romanssi on etäihastus filmitähti Grace Kellyyn ja hänen sosiaaliset tilanteensa koostuvat lähinnä kuokkavierailuista tuntemattomien ihmisten häissä ja hautajaisissa. Ahlforsin tekstin on suomentanut Lasse Pöysti, jolle se on alun perin kirjoitettu.

Jorma Böök saapui Jyväskylän kaupunginteatteriin ensimmäisen kerran yli 40 vuotta sitten. Esityskausina 1977-78 ja 1978-79 hän oli teatterin avustaja ja ensimmäinen rooli syksyllä 1977 oli Pohjalaisia-näytelmässä. Syksyllä 1979 Böök siirtyi vakituisesti teatterin palkkalistoille ja näyttelijäksi hänet kiinnitettiin syyskaudella 1982. Tähän reiluun 40 vuoteen mahtuu 131 ensi-iltaa, lukuisa määrä rooleja ja jokunen ohjaustyökin. Jorma Böökin eläkkeelle jäämistä juhlitaan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä sunnuntaina 19.5. Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä -juhlaesityksellä. Kevään aikana on lisäksi luvassa juhlanäyttely sekä Teatteritiistai huhtikuussa, jossa Böök käy läpi uraansa kaupunginteatterissa.

Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä -uusintaensi-ilta pe 15.2. klo 19, pieni näyttämö.