Uuden selviämisaseman toiminta käynnistyi eilen 7.2. Kyllönmäellä Sovatek-säätiön tiloissa Jyväskylässä. Kymmenenpaikkainen selviämisasema tarjoaa yli 18-vuotiaalle vahvasti päihtyneelle asiakkaalle turvallisen paikan päihtymyksestä selviämisen ajaksi sekä ammattihenkilökunnan tukea.

Selviämisasema on avoinna ympäri vuorokauden ja siellä on koko ajan henkilökuntaa läsnä. Poliisi tuo selviämisasemalle päihtyneet henkilöt, jotka eivät ole aggressiivisia tai vaaraksi itselleen tai toisille, joita ei voida viedä kotiin ja jotka eivät tarvitse terveydenhuollon palveluita.
- Selviämisasema on päihdetyön ja hoitoonohjauksen kannalta tärkeä ja asiakkaalle mahdollisuus. Selviämisasema on erinomainen lisä asiakkaiden palvelutarjontaan ja toiminnan vakiintumisen myötä hoitopolutkin selkiytyvät, kertoo Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluiden palvelujohtaja Päivi Junnilainen tyytyväisenä.

Selviämisasemalla asiakkaalle tarjotaan palveluohjausta, jossa kartoitetaan henkilön psykososiaalinen tilanne sekä mahdollinen päihdeongelma. Tarvittaessa asiakasta ohjataan sosiaali- ja terveyspalveluiden piirin ja motivoidaan jatkohoitoon.

Selviämisasema avattiin kiireellisenä viime vuoden toukokuussa Jyväskylän katulähetys ry:n tiloissa, kun Jyväskylän poliisitalon putkatilat suljettiin tammikuussa 2018 sisäilmaongelmien vuoksi. Selviämisasemapalvelut kilpailutettiin syksyllä ja nyt palvelut tuottaa Sovatek-säätiö.
- Nyt selviämisasemalla on uudet remontoidut ja toimivat tilat. Selviämisasemapalveluissa oli taukoa tammikuussa uusien tilojen remontin ajan, mutta poliisin mukaan siitä ei suurempaa haittaa koitunut, Junnilainen toteaa.

Selviämisaseman palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Lisätietoja:
palvelujohtaja Päivi Junnilainen, p. 014 266 3636

Asiasanat: