Tule kertomaan mielipiteesi Jyväskylän kulttuuritilojen kehittämisnäkymistä

Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan Jyväskylän pääkirjaston, taidemuseon, kansalaisopiston, Suomen käsityön museon, kaupunginteatterin sekä Jyväskylä Sinfonian tulevaisuuden tilaratkaisuvaihtoehdoista tiistaina 19.2. klo 15–19 Jyväskylän pääkirjastolle (Vapaudenkatu 39–41). Tilaisuus on näyttelymuotoinen ja sinne voi tulla kyseisellä aikavälillä itselleen sopivana ajankohtana.

Kuntalaistilaisuus liittyy Jyväskylän sydän -projektiin, jossa laaditaan kaupungin kulttuuritilojen kehittämisstrategia osana kaupunkikeskustan kehittämistä. Avoimessa kuntalaistilaisuudessa on mahdollisuus tutustua kulttuuri- ja taidelaitosten sijainti- ja tilavaihtoehtoihin sekä kertoa niistä näkemyksensä jatkosuunnittelun pohjaksi. Vaihtoehtoihin voi tutustua 18.2. alkaen myös verkossa osoitteessa www.jyvaskyla.fi/jyvaskylansydan.
 
Jyväskylän sydän -projekti kokoaa kokonaisnäkemyksen siitä, kuinka kaupungin kulttuuri- ja taidelaitosten toimintaa pitää kehittää ja sijainti ratkaista mahdollisimman kustannustehokkaasti ja keskustaa kehittävällä tavalla. Viime syksyn ja kuluneen talven aikana on pidetty työpajoja kulttuuri- ja taidelaitosten henkilökunnalle ja Jyväskylän vapaan taidekentän toimijoille, nyt on vuorossa avoin kuntalaistilaisuus. Sijaintipaikka- ja toimintovaihtoehtoja on ollut eri vaiheissa useita kymmeniä ja nyt esillä on viisi vaihtoehtoista toteutusta. Tavoitteena on, että osallistava suunnittelu ja kustannuslaskenta johtaisi yhteen perusteltuun näkemykseen vuoden 2019 loppuun mennessä.
 
Jyväskylän sydämen ydinjoukon muodostavat kaupunginteatteri, Jyväskylän Sinfonia, kaupunginkirjasto, taidemuseo, Suomen käsityön museo, kansalaisopisto ja kuvataidekoulu. Jyväskylän sydän -projektia vetää Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö.
 
Lisätiedot:
Jyväskylän kaupunki,
Jyväskylän sydän projektipäällikkö Janne Viitamies, janne.viitamies[at]jkl.fi, p. 050 477 1511
Projektin nettisivut: www.jyvaskyla.fi/jyvaskylansydan