Holvin kolmannessa kerroksessa avautuu keväällä uusi taidetila, joka perustuu vuorovaikutukseen ja osallisuuteen. Taidetilan ideana on tarjota tilaa esiintymiseen, rentoon oleskeluun, leikkiin ja tieteen ja taiteen tutkimiseen kavereiden kanssa tai koko perheen voimin.

Taidetila on elämyksellinen yleisötila, jonka toimintakonsepti perustuu vuorovaikutukseen ja osallisuuteen. 
Se tarjoaa tilaa esiintymiseen, rentoon oleskeluun, leikkiin ja tieteen ja taiteen ilmiöiden tutkimiseen kavereiden kanssa tai koko perheen voimin.
 

Kaikkien kaupunkilaisten yhteisessä Taidetilassa järjestetään myös näyttelyitä yhteistyössä erilaisten ryhmien ja esimerkiksi nuorten kanssa. Tilassa on lisäksi pimeä huone, jossa voidaan toteuttaa UV-työpajoja ja jossa voidaan installoida valoteos yhteistyössä Valon kaupungin kanssa. 
 
Miten Taidetila on syntynyt? –Taiteeseen lisättiin vähän luontoa, teknologiaa, arkea, luksusta ja jotain aivan muuta, kertoo museolehtori Sirpa Turpeinen innostuneena taidetilan reseptin vielä toistaiseksi salaisesta sisällöstä. Taidetilan ideointiin on osallistunut joukko yhteistyökumppaneita ja ryhmiä, kuten Jyväskylän yliopiston Checkpoint Leonardo Network, kansainvälisten opiskelijoiden perustama Nordic Art Network, museon vapaaehtoiset, Lasten Parlamentti ja Nuorisovaltuusto. 
 
Taidetila sisältää tietysti myös taidetta, siispä keväällä ohjelmassa Tiitus Petäjäniemen maalauksia.