Helmikuun alussa avautuneella Sampoharjun terveysasemalla Vaajakoskella vietetään avoimien ovien päivää ystävänpäivänä, torstaina 14.2. klo 14-18.

Sampoharju tutuksi - avointen ovien iltapäivässä terveysaseman yhteisen käytävän varrelta löytyvät palvelut, avosairaanhoito, hammashoitola, neuvola, psykologipalvelut, sosiaaliohjaus ja neuvonta, Fimlab ja aikuispsykiatria esittäytyvät. Tiloihin voi tutustua puolen tunnin välein käynnistyvillä opastetuilla esittelykierroksilla. Avoimissa ovissa saa myös infoa fysioterapiasta ja liikuntapalveluista, valinnanvapauskokeilusta, Arkeen Voimaa -ryhmätoiminnasta, Omaolo-palvelusta, Jyväskylän reumayhdistyksen ja sydänyhdistyksen toiminnasta sekä kokemusasiantuntijatoiminnasta.

Avointen ovien päivässä Vaajakosken Eläkeläiset ry luovuttaa vaajakoskelaisen taiteilijan Kauko Hännisen teoksen Sampoharjun terveysasemalle.

Nimi Sampoharju juontaa juurensa paikan ja Vaajakosken historiaan. Ennen kuin paikkaa ryhdyttiin kutsumaan Vesmannin mäeksi, se oli nimeltään Sampoharju.

Kurkista kulttuuriin neuvolassa klo 14-18

Avoimissa ovissa Sampoharjun neuvolassa pääsee osalliseksi myös kulttuuriloiskeista ja saa maistiaisia kulttuurineuvolasta. Luvassa on muun muassa TaidePiiLOja, Vinkkis-hahmon bongausta ja musiikkia.

TaidePiiLOn Kalajuttu-taideteltassa voi sukeltaa veden alle, kalojen valtakuntaan. Vauvojen värikylpy -menetelmän mukaisesti tutkitaan erilaisia värejä, materiaaleja ja muotoja ihmetellen, hypistellen, luovasti leikkien tai vaikka rennosti tai köllötellen. Avajaishumussa voi käydä pyöräyttämässä TaidePiiLOn omaa Onnenpyörää, jossa jokainen pyöräytys voittaa. Onnenpyörän hauskat palkinnot kannustavat leikkiin ja luovuuteen.

Neuvolan seiniltä voi bongata TaidePiiLOn Vinkkis-hahmon ja jokainen kävijä saa oman Vinkkis-katselukortin mukaan kotiin. Neuvolan seinämaalaukset maalannut kuvataiteilija Anna Ruth esittelee töitään.

Musiikkia kuullaan klo 15 ja 16, Jamkin musiikkipedagogiopiskelijoiden Mari Ahosen ja Anna Salosen esittämänä.

Sampoharjun neuvolasta tulee myös kulttuurineuvola, jossa annetaan esimerkiksi vinkkejä lapsille ja perheille suunnatuista kulttuuritapahtumista tai siellä voi osallistua vaikkapa musiikkituokioihin.

Sampoharju tutuksi – Avoimet ovet Sampoharjun terveysasemalla Vaajakoskella, Vesmannintie 7

torstaina 14.2. klo 14–18

Ohjelmassa
• Terveysaseman eri palvelut esittäytyvät
• Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta, sähköiset Omaolo-palvelut ja fysioterapia- ja liikuntapalvelut, valinnanvapauskokeilu esittäytyvät
• Jyväskylän Reumayhdistys ja Sydänyhdistys sekä kokemusasiantuntija kertovat toiminnastaan
• Neuvolassa esitellään kulttuurineuvola-toimintaa, musiikkiesitykset klo 15 ja 16.

Tilojen esittelykierrokset puolen tunnin välein klo 14.30, 15.00, 15.30, 16.00, 16.30, 17.00

Pandakin on paikalla!

www.jyvaskyla.fi/terveys

Lisätietoja:
Vaajakosken terveysaseman osastonhoitaja Nina Leppänen, p. 014 336 6167, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus
Neuvoloiden osastonhoitaja Niina Romo, p. 014 266 2220, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitan koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö, p. 014 266 4048, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut