Jyväskylän perusopetukselle myönnetty vuoden 2018 Länsi- ja Sisä-Suomen Liikkuva koulu –palkinto, 2500 euroa, ohjataan tukemaan jyväskyläläisten vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastuksia. Yhteistyökumppaniksi on valittu valtakunnallinen hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry. 

Lisätietoja:
koordinaattori Jon Salminen, Jyväskylän perusopetuspalvelut, puh. 014 266 0880
tiimivetäjä Tiina Luoto-Mäenpää, Jyväskylän Hope ry, puh. 050 546 7575

–Kaikilla lapsilla ja nuorilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Hyvä kunto ja muun muassa motoriset taidot tukevat merkittävästi lasten ja nuorten kasvua, positiivista minäkuvaa ja identiteettiä vahvistaen. Hope ry toteuttaa toiminnassaan näitä tavoitteita mielestämme erinomaisesti. Lisäksi juuri tällainen toiminta tukee vahvasti kaupunkistrategiamme toteuttamista Liikuntapääkaupunki-kärjen alla, toteaa sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo.

Perheet voivat täyttää sähköisen hakemuksen osoitteessa https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/.

–Törmäämme Hope ry:ssä jatkuvasti tilanteisiin, joissa lapsilla ei ole varaa harrastaa tai rakas harrastus uhkaa loppua, koska perheen rahat eivät enää riitä harrastuksen kustannuksiin. Harrastus on useasti muutakin, kuin vain harrastus. Se on lapsen tai nuoren linkki ystäväpiiriin ja terveellisiin elämäntapoihin. Hope ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin. On todella hienoa, että Jyväskylän kaupunki haluaa olla mukana näissä talkoissa, iloitsee tiimivastaava Tiina Luoto-Mäenpää. 

Liikkuva koulu -palkinto myönnettiin Jyväskylälle liikunnallisen toimintakulttuurin edistämiseksi kouluympäristössä. 

–Jyväskylän Liikkuva koulu haastaa jyväskyläläisiä yrityksiä mukaan tukemaan haastavissa elämäntilanteissa olevien lasten liikuntaharrastamista, sanoo koordinaattori Jon Salminen.

Liikkuva koulu -ohjelmalla edistetään aktiivista ja viihtyisää kouluarkea, jossa istutaan vähemmän ja liikutaan enemmän. Koulun kerhot sekä aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen koulupäivän jälkeen. Liikkuva koulu -ohjelma on yksi hallituksen kärkihankkeista ja siihen osoitetaan vuosittain rahoitus valtion budjetista.