Mikko Roihan dramatisoima ja ohjaama Miehen Kylkiluu -näytelmä saapuu ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterin suurelle näyttämölle 30.1. klo 19.

Taiteilijaprofessori Mikko Roihan ohjaama uusi tulkinta Maria Jotunin vuonna 1914 kirjoittamasta kansankomediasta on toteutettu kahdeksan teatterin yhteistyönä. Mukana hankkeessa ovat olleet Kouvolan Teatteri, Kotkan Kaupunginteatteri, Riihimäen Teatteri, Tanssiteatteri Minimi, Jyväskylän kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä, Turun Kaupunginteatteri sekä suomalais-berliiniläinen Vapaa Teatteri. Näytelmä sai ensi-iltansa Berliinissä 7.9.2018 ja sitä on esitetty Suomessa jo Kouvolassa, Kotkassa, Riihimäellä ja Kuopiossa. Jyväskylän jälkeen esitys matkaa vielä Turkuun. Jyväskylässä esitys nähdään 14 kertaa ja se on ohjelmistossa 6.4. saakka.

Maria Jotunin klassikkoteksti kuuluu Suomen rakastetuimpiin ja esitetyimpiin näytelmiin. Miehen kylkiluu on komedia pikkupaikkakunnan ihmisistä, jotka etsivät sitä jonka rinnalla levähtää. Vaikka rakkaus ottaa toisinaan yllättäviäkin muotoja, kuuluu se kaikille – niin Ellille ja hänen apteekkarilleen, kuin palvelusväkeen kuuluville Amalialle, Miinalle, Lukassonille ja Topiaksellekin. Mikko Roihan ohjaus luo lämpimän katseen näytelmän henkilöihin. Miehen kylkiluussa tuoksuvat omenat, ja rakkaus – se on kuin kuuma räiskäle, joka ihanasti polttaa kättä ja suuta. Jyväskyläläistä osaamista näytelmässä edustaa Teatteri Eurooppa Neljän Paavo Honkimäki.