Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut rekrytoi ensi kesäksi kaksi kulttuurituottajaa ja kymmenen, vuosina 2002-2003 syntynyttä nuorta kesätöihin. Kyseessä on ensimmäinen kesä, kun kulttuuripalvelut työllistää joukon taiteellisesti lahjakkaita nuoria kahden viikon pituisiin työjaksoihin.

Lisätietoja:

Marita Kajander, vs. kulttuuri- ja kehittämispäällikkö, p. 014 266 4040, marita.kajander(at)jkl.fi

– On todella hienoa saada avattua taiteellisesti lahjakkaille nuorille väylää työelämään. Monelle nuorelle voi oman taideharrastuksen kautta tulleen osaamisen kokeileminen työelämässä olla uusi asia ja osalla nuorista saattaa olla haaveena ammattitaiteilijan ura vaikkapa muusikkona, tanssijana tai jollain muulla taiteenalalla, vs. kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Marita Kajander toteaa. Jyväskylässä asuvista noin 40 % on nuoria alle 29-vuotiaita, joten kaupunki elää ja hengittää hyvin vahvasti myös nuorisokulttuurin kautta. – Jyväskylässä koulutetaan vuosittain kulttuurin osaajia sekä ammattikorkeakoulun sekä yliopiston puolella. Taide- ja kulttuurityön mahdollistaminen avaa toivottavasti nuorille myös jatkoväylää eteenpäin kulttuurin kentällä, Kajander jatkaa.

Kulttuuripalvelut tarjoaa kulttuurialan opiskelijalle perinteisen kesätyöjakson Lounaispuiston kesän avustavana tuottajana. Lisäksi rekrytoidaan toinen kulttuurituottaja, joka toimii nuorten ohjaajana, kun he jalkautuvat kesäkuun aikana ympäri Jyväskylää esiintymään tai järjestämään erilaisia pop-up tyyppisiä minitapahtumia. Tarkoitus on elävöittää keskustan aluetta erilaisin taiteellisin tempauksin. – Olet vaikkapa taitava graffiti-maalari, muusikko, tanssija, sirkustaiteilija tai luovuutesi pyrkii ulos runojen muodossa, olet juuri oikea tyyppi hakeutumaan meille, vinkkaa Kajander.

Rekrytointi päättyy 28.2. klo 14.00.

Linkit hakemuksiin

Kulttuurituottajat: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/kesatyo-2019-kulttuuripalvelut-jy...

Nuoret kesätaiteilijat: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/kesatyo-2019-kulttuuripalvelut-nu...

Kyselyt rekrytoinneista:

Marjo Tiainen-Niemistö, koordinaattori, p. 014 266 4048, marjo.tiainen-niemisto(at)jkl.fi
Riikka Polso, suunnittelija, p. 014 266 1663, riikka.polso(at)jkl.fi

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset, nuoret ja ikääntyneet.

Asiasanat: