Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain kulttuuripalkinnon ja helmikuun aikana haetaan ehdotuksia vuoden 2019 kulttuuripalkinnon saajaksi. Palkittava voi olla yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tehnyt jyväskyläläistä kulttuuria tunnetuksi.

Lisätietoja:

kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Marita Kajander, p. 014 266 4040, marita.kajander(at)jkl.fi

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palkinto

Palkittavaksi haetaan tahoa, jonka merkitys kaupungin kulttuurielämäelle on tärkeä. Palkinnon saaja voi olla tunnustettu omassa tarkoin rajatussa taiteenlajissaan tai koskettaa kaupunkilaisia laajemmalla alalla. Onko siis tiedossasi jyväskyläläistä taiteilijaa, ryhmää, taide- tai kulttuurielämän toimijaa, jolle palkinto mielestäsi kuuluisi?

Ehdota suosikkiasi perusteluineen 28.2. mennessä https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palkinto -nettisivulta löytyvällä verkkolomakkeella. Tämä ei ole kuitenkaan äänestys, jossa eniten ääniä saanut voittaa, vaan oleellisia ovat ehdokasnimiin liitetyt kattavat ja monipuoliset perustelut, jotka otetaan huomioon päätöstä tehtäessä. Nettisivulta löytyy myös lista kulttuuripalkinnon saajista aikaisemmilta vuosilta. Viime vuonna palkinto myönnettiin Vox Aurean Tuki ry:lle (valokuvassa Vox Aurea -kuoro).

Palkittava selviää maaliskuussa

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta tekee päätöksen palkinnon saajasta ehdotusten ja oman arvionsa perusteella 20.3. pidettävässä kokouksessa. Palkinto luovutetaan saajalla myöhemmin sovittavassa tilaisuudessa.

Kulttuuripalkinnon saajan kotipaikan on oltava Jyväskylä ja sen voi saada vain kerran. Jyväskylän kaupungin työntekijät ja toimijat on rajattu palkittavien ulkopuolelle.

Asiasanat: