Keski-Suomen museo, tuttavallisemmin KeMu, on luonut nahkansa! Uusi ilme ja uudenlaiset kujeet heijastavat KeMun uudenlaista avointa, aktiivista ja tuttavallista otetta kulkea kanssasi tutkimusmatkalla keskisuomalaisuuteen.

Olethan mukana, sillä sinun roolisi tällä matkalla on tärkeä. Meillä molemmilla on paljon arvokasta tietoa. Jaetaan sitä rohkeasti toinen toisillemme. Kutsutaan tutkimusmatkalle myös ystävämme ja jaetaan kokemuksiamme. Mutta mitähän se kemuilu oikein mahtaa tarkoittaa? Se selviää matkan aikana.

KeMu on olemassa sinua varten. Ruusupuistossa Alvar Aallon suunnittelemassa upeassa museorakennuksessa voit huoletta hengailla, sukeltaa näyttelyiden tunnelmaan, palata muistoissa menneeseen aikaan, oppia tai ihmetellä muuten vain! Mutta maltathan vielä hetken! Museorakennus on peruskorjauksessa ja uutta Keskisuomalaisuutta etsimässä -perusnäyttelyä suunnitellaan parhaillaan. Museo avautuu jälleen ensi syksyn aikana.

KeMu on pitänyt huolen myös, että pääset piipahtamaan mahdollisemman usein ihanissa ja sympaattisissa pikkumuseoissamme. Ympäri vuoden ovat avoinna Käsityöläismuseo ja Museokauppa Sparvin Toivolan Vanhalla Pihalla. Kesäisin pääset tunnelmoimaan Heiskan taiteilijakodissa, Pienmäen talomuseossa, Jyväskylän lyseon museossa, Niitynpään työläiskotimuseossa sekä Jyväskylän kunnallistekniikan museossa.  

Lisätietoja

Tuula Vuolio-Vallenius
Keski-Suomen museo
p. 040 7167118
sp. tuula.vuolio-vallenius@jkl.fi