Jyväskylän kaupunginteatterin kevään 2019 ensimmäinen ensi-ilta on pienen näyttämön hyväsydäminen ja hulvaton Supernaiivi torstaina 24.1. klo 19. Tämän koomisen selviytymistarinan keskiössä on elämänsä tarkoitusta pohtiva nuori mies, jonka arki maitokaupan ja sohvan välissä on ajautunut kaaokseen, vaikka kaikki periaatteessa onkin hyvin. Yllättävät kohtaamiset ja käänteet saavat Supernaiivin uskomaan uudelleen itseensä ja elämään.

Norjalaisen kirjailija Erlend Loen romaani Naive Super ilmestyi vuonna 1998. Se sai kotimaassaan loistavan vastaanoton ja on nyt käännetty jo 20 eri kielelle. Loe käyttää kirjoituksissaan tehokeinona liioittelua ja naivismia, mikä tekee Supernaiivi-näytelmätekstistäkin hillittömän hauskan, mutta haastaa samalla pohtimaan elämän suuria kysymyksiä. Romaanin on suomentanut Outi Menna ja dramatisoinut Tiina Lymi, joka on päivittänyt tekstin 2000-luvulle. – Näytelmässä on suurta lämpöä ja norjalaista kepeyttä, vaikka se kertookin ihmisestä kriisissä. Tässä on mahdollisuudet nauruun ja itkuun, kertoo näytelmän ohjaaja Johanna Sorjonen kertoo.

Kuopiolainen freelancer ohjaaja, dramaturgi ja näytelmäkirjailija Johanna Sorjonen palasi mielellään Jyväskylään, opiskelijavuosilta tuttuun kaupunkiin. Tuolloin hän vietti paljon aikaa teatterissa ja näytteli myös Jyväskylän ylioppilasteatterissa.  Supernaiivi näytelmä oli valinta, johon oli helppo tarttua ja se tuntui heti omalta. – Näytelmässä oli jotain mikä koukutti ja kosketti, se takia se kannatti ohjata, Johanna Sorjonen kertoo ajatuksistaan.

Supernaiivin lavastus- ja videosuunnittelija Suvi Saari tekee nyt ensimmäistä ammattiteatterityötään. Hän opiskelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa lavastusta sekä sivuaineena pelisuunnittelua. – On ollut hienoa olla mukana tässä kaikessa. On saanut itse keskittyä vain suunnittelutyöhön ja ammattilaiset ovat hoitaneet toteutuksen, Saari toteaa. Myös Supernaiivin videosuunnittelu on opettanut löytämään uusia teknisiä ratkaisuja, mutta ennen kaikkea Saari on päässyt kokeilemaan pelisuunnittelu- ja animaatiotaitojaan käytännössä. 

Supernaiivi-näytelmän ensi-ilta Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä torstaina 24.1.2019 klo 19.

Teksti Erlend Loe, suomennos Outi Menna, dramatisointi Tiina Lymi, ohjaus Johanna Sorjonen, lavastus- ja videosuunnittelu Suvi Saari, pukusuunnittelu Tellervo Syrjäkari, valosuunnittelu Asko Konttinen, äänisuunnittelu Jani Lappalainen, kampausten ja maskeerausten suunnittelu Suvi Taipale näyttämömestari Marko Jussila, järjestäjä / kuiskaaja ja tarpeistonhoito Matti Salmela

Rooleissa
Aaro Vuotila, Jouni Salo, Henri Halkola ja Hegy Tuusvuori.