Jyväskylässä jatketaan asukkaiden, viranhaltijoiden ja kuntapäättäjien yhteisiä alueellisia iltakahvitilaisuuksia myös vuonna 2019. Vuoden ensimmäinen tilaisuus järjestetään 23.1. Lohikoskella, 20.2. kahvitellaan Säynätsalossa, 13.3. Halssilassa ja 10.4. Vesangassa. Illat alkavat kahveilla klo 17.30, jonka jälkeen on vuorossa yhteinen keskusteluosuus klo 18.00-19.30. Tervetuloa!

Tämän kevään tilaisuuksien jälkeen tapaamiset on pidetty kertaalleen kaikilla kaupungin kolkilla. Syksyllä palataan uudestaan sinne mistä vuonna 2018 aloitettiin. Syksyn alueet ja päivämäärät ovat jo selvillä, mutta paikkavarauksia ei ole lyöty lukkoon. Syksyn päivät ovat: 4.9. Korpilahti, 18.9. Palokka-Puuppola -alue, 9.10. Tikkakoski-Nyrölän alue ja 6.11. Kuokkala.

 Jyväskylän kaupungin päättäjien iltakahvit ovat yksi tapa vahvistaa vuorovaikutusta asukkaiden, kaupungin viranhaltijoiden ja päättäjien kesken. Tietoa hyödynnetään kaupungin palvelujen kehittämisessä. Äänessä eivät ole vain kaikkein kovaäänisimmät, vaan illat on suunniteltu niin, että kaikki pääsevät mukaan keskusteluun.

 Keskustelut polveilleet liikunnasta turvallisuuteen ja tilojen käyttöön

Keskustelu on aiemmissa tilaisuuksissa polveillut aiheesta toiseen. Jossakin ilta on muodostunut rajatumpien aiheiden ympärille, toisaalla teemoja on noussut useita.

- Lähiliikuntapaikat nousevat monessa keskustelussa, on tullut sekä kiitosta että korjaustarpeita. Lähellä olevista ulkoliikuntapaikoista halutaan pitää ja pidetään huolta myös asukasvoimin. Julkisten tilojen käyttö on noussut aiheeksi kaikilla kahveilla, erityisesti yhdistys- ja järjestötoimijat toivovat selkeyttä varausjärjestelmiin ja hinnoitteluun, lisäksi on puhuttanut liikenneturvallisuuden parantaminen esimerkiksi koulujen piha-alueiden liikennejärjestelyin sekä katuvalaistukseen liittyen, kertaa kuultuja keskustelija tilaisuuksien järjestelyihin osallistuva asukasyhdyshenkilö Hanna Tenhunen Jyväskylän kaupungilta.

Syksyllä kierros palaa jo kerran kahvitelluille alueille, ei tosin välttämättä aivan samalle koululle kuin edellisellä kerralla, mutta samalle kulmakunnalle kuitenkin. Tarkoitus on ajankohtaisten keskustelujen lisäksi käydä läpi mitä edellisestä kerrasta on muuttunut ja missä asioiden kanssa mennään.

- Muistin virkistykseksi edellisen kierroksen iltakahveilta tehdyt muistiot löytyvät kaupungin nettisivuilta osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/osallistu/illat, Tenhunen vinkkaa.

Kevään 2019 päättäjien iltakahvitilaisuudet Jyväskylässä:

(Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, tilaisuus päättyy klo 19.30)
- 23.1. Lohikoski-Seppälänkangas, Lohikosken koulun ruokala, Haavikkotie 4, 40250 Jyväskylä
- 20.2. Säynätsalo, Säynätsalon päiväkoti-koulun ruokala, Sahurinpolku 2, 40900 Säynätsalo
- 13.3. Halssila, Halssilan koulun ruokala, Lokintie 9, 40400 Jyväskylä
- 10.4. Kuohu-Vesanka, Vesangan päiväkoti-koulun ruokala, Rientolantie 40 A, 41940 Vesanka

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,

- kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela, p. 050 554 7167
- asukasyhdyshenkilö Hanna Tenhunen, p. 014 266 7270