Naurattaako tai pelottaako jokin kirja? Missä kirjassa herkutellaan tai matkustetaan? Oletko koskaan kysynyt lukuvinkkejä kirjaston työntekijältä tai ystävältäsi? Keski-kirjastojen oma lukuhaaste 2019 kannustaa kaikkeen tähän.

Lisätietoja:

Inna Muikku, kirjastovirkailija, p. 014 266 4144
Anna Kainulainen, kirjastonhoitaja, p. 014 266 4138

Sähköpostiosoitteet ovat muotona etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi

Lukuhaasteen verkkosivulle
Keski-kirjastojen verkkokirjasto

Kirjastolaiset ovat koonneet haastelistaan 50 erilaista tapaa löytää uutta luettavaa. Lukuhaastelistan voi noutaa mistä tahansa Keski-kirjastosta tai tulostaa verkkokirjaston lukuhaastesivulta.

Lukuformaatin voi itse valita: perinteiset kirjat, e-kirjat, äänikirjat – kaikki käy. Haastelistaan rastitetaan omat lukukokemukset sitä mukaa, kun niitä kertyy. Kirjaston työntekijät auttavat mielellään sopivien kirjojen löytämisessä. Tyyli ja lukutahti on vapaa, ja samaa kirjaa voi käyttää useampaan haastekohtaan. Haaste on kohdennettu aikuisille, mutta toki kuka tahansa voi osallistua, jos listalta löytyy kiinnostavaa luettavaa.

Lukuhaaste on käynnissä vuoden 2019 ajan. Osa Keski-kirjastoista järjestää haasteeseen liittyen asiakaskilpailun, joten lukemalla voi myös voittaa. Jyväskylän kaupunginkirjasto arpoo lukemaan innostavia yllätyspalkintoja niiden kesken, jotka rastittavat vuoden aikana vähintään 20 haastekohtaa. Palauta täytetty haastelista mihin tahansa kaupunginkirjaston toimipisteeseen 12.1.2020 mennessä, niin olet mukana palkintojen arvonnassa. 

Jos haasteeseen osallistuva henkilö asuu Jyväskylän ulkopuolella, kannattaa kysyä omasta kirjastosta järjestääkö se haasteeseen liittyvää kilpailua.