Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen Jyten terveysasemien sairaanhoitajille voi soittaa terveysaseman aukioloaikoina.

Nyt asiakkaan tarvitsee muistaa vain yksi puhelinnumero terveysasemalleen. Numero, johon soitetaan, on kunkin terveysaseman ajanvarausnumero. Sairaanhoitajien omista numeroista ja puhelinajoista on nyt luovuttu.

– Olemme saaneet asiakkailta palautetta, että joskus heidän on vaikeaa tietää, soittaako asiassaan terveysaseman ajanvarausnumeroon vai sairaanhoitajalle. Uusi käytäntö helpottaa asiakkaan asiointia. Ja jatkossa yhä useammin asiakas saa asiansa hoidettua yhden yhteydenoton aikana loppuun asti, kertoo sairaanhoitaja Anna Penttinen Palokassa toimivasta keskitetystä puhelinpalvelusta.

Puhelinpalvelu paranee edelleen maaliskuun alussa

Puhelinpalvelua kehitetään kevään aikana lisää. 1.3.2019 tulee terveysasemille soittaville käyttöön puheluvalikko. Puheluvalikkoa testattiin Huhtasuolla joulukuussa ja se on Huhtasuolla käytössä edelleen.
– Asiakkaat ovat toivoneet valikkoa, jolla voisi soittaessaan osoittaa oman asiansa kiireellisyyden tai kiireettömyyden. Kiireelliset asiat nousevat ensin vastattaviksi, vaikka puheluja tulisi paljon, kertoo osastonhoitaja Satu Kasari Huhtasuon terveysasemalta.

Huhtasuolla sekä asiakkaat että henkilökunta ovat olleet tyytyväisiä puheluvalikkoon. Kiireasioiden hoito sujuu nopeasti. Myös kiireettömät asiat hoituvat saman päivän aikana.
– Ja kun kiireelliset puhelut saadaan hoidettua ensin, ei aamupäivän päivystysajat jää käyttämättä, osastonhoitaja Satu Kasari selvittää.

Puhelimessa voi numerovalinnalla rajata, mitä asiaa puhelu koskee. Valinnan tehtyään kannattaa kuunnella tiedote loppuun ja jättää soittopyyntö, jolloin terveysasemalta soitetaan asiakkaalle mahdollisimman pian.
– Soittopyynnön jättäminen ei tiputa puhelua kaikkien muiden hännille, vaan paikka säilyy tulevien puhelujen jonossa samoin kuin olisit itse linjoilla odottamassa vastausta, kertoo sairaanhoitaja Penttinen.

www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/terveysasemat

Lisätietoja:

Satu Kasari, osastonhoitaja, Huhtasuon terveysasema, p. 014 266 7765, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Anna Penttinen, sairaanhoitaja, Palokan keskitetty puhelinpalvelu, p. 014 266 1914 etunimi.sukunimi(at)jkl.fi