Kaksi biokaasulla toimivaa Kankaan kimppakaaraa tulee asukkaiden ja työyhteisöjen käyttöön tästä päivästä alkaen. Kyseessä ovat tiettävästi Suomen ensimmäiset biokaasulla käyvät yhteiskäyttöautot.

Tommi Jokelainen, toimitusjohtaja, Omago Oy, p. 040 1252 777, tommi.jokelainen@omago.fi
Tanja Oksa, verkostopäällikkö, Jyväskylän kaupunki, Business Jyväskylä, p. 050 312 5358, tanja.oksa@jkl.fi
Kati Kankainen, fiksun liikkumisen koordinaattori, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 8063, kati.kankainen@jkl.fi

Pysäköintipaikat P-Pergamentissa tullaan merkitsemään talosta tuttua taidetta mukaillen. Auton käytössä avustavat kaarakummit.

Yhteiskäyttöautoja voi vuokrata operaattorin Omago Oy:n verkkopalvelun kautta kirjautumalla palvelun käyttäjäksi. Autoja säilytetään P-Pergamentissa (Paperitehtaankatu 3) pohjakerroksessa paikoilla 30 ja 31. Berry Creative laatii autojen parkkipaikoille P-pergamentin muuta taidetta noudattelevan ilmeen, jotta kimppakaarat ovat helposti löydettävissä. Kankaan P-Pergamentissa on myös käytössä Spot your car –palvelu, joka opastaa auton löytämisessä. Palveluun näpytellään auton rekisterinumero ja palvelu kertoo auton sijainnin. 

Omago Oy tarjoaa yhteiskäyttöön kaksi Seat-merkkistä bifuel-mallin henkilöautoa, eli autoista löytyy sekä kaasu- että bensiinitankki. Omagon autot ovat täyden palvelun yhteiskäyttöautoja, joiden käyttökustannukset sisältävät verot, vakuutukset, polttoaineet, renkaiden vaihdot ja huollot, pesut ja pesunesteet. Biokaasulla toimiessaan autot tankataan Seppälän biokaasuasemalla aina käytön yhteydessä. Biokaasu sisältyy auton käyttömaksuun. Tankkaus muuallakin omakustanteisesti on mahdollista. Seppälän biokaasuasema ei ole vielä tällä hetkellä käytössä vaan rakentamisessa ollaan aivan loppumetreillä. Valmistumiseen saakka yhteiskäyttöautot tulee tankata bensiinillä.

 Autojen hinnoittelu määräytyy seuraavasti:

SEAT LEON 1.4 TGI

  • 1 - 3 h varaus: 7 € / h + 0,7 € / km
  • 3-12 h varaus: hinnat -25 %
  • 12-24 h varaus: hinnat -35 %
  • yli 24 h varaus: hinnat -50 %

SEAT IBIZA 1.0 TGI

  • 1 - 3 h varaus: 6 € / h + 0,6 € / km
  • 3-12 h varaus: hinnat -25 %
  • 12-24 h varaus: hinnat -35 %
  • yli 24 h varaus: hinnat -50 %

Autojen käytöstä kerrotaan lisää Kankaan avoimen asukasinfon yhteydessä maanantaina 21.1. Lisäksi kimppakaarojen käytössä auttavat tulevaisuudessa ”kaarakummit”, joiden toiminnasta tiedotetaan pian lisää.

Kankaan yhteiskäyttöautot toteuttavat Jyväskylän kaupungin strategiaa, Jyväskylän kaupungin fiksun arkiliikkumisen teemaa ja Kankaan kestävän kehityksen periaatteita. Yhteiskäyttöauto on mainio liikkumisen palvelu, joka tuo vaihtoehdon auton omistamiselle. Resurssiviisauden näkökulmasta autojen yhteiskäyttö on järkevää, sillä keskimäärin suomalaisten autot seisovat yli 90 prosenttia ajasta käyttämättöminä.

”Kimppakaarat Kankaalla on uudenlainen lähestymistapa, kun yhden taloyhtiön sijaan käyttäjäksi voi rekisteröityä käytännössä kuka vain. Tätä kautta potentiaalisten käyttäjien määrä on suuri ja kasvaa Kankaan rakentuessa eteenpäin. On myös ihan mahtavaa saada käyttöön kaasukäyttöisiä autoja, jolloin päästöt ovat alhaisempia ja polttoaine tukee paikallistaloutta”, kertoo verkostopäällikkö Tanja Oksa Business Jyväskylästä, joka on ollut mukana edistämässä yhteiskäyttöautoilua ja muita resurssiviisauden periaatteiden mukaisten toimien edistämistä Jyväskylän Kankaalla.

Tarkat tiedot autojen vuokrauksesta täältä.

Lisätietoa Seppälän biokaasuaseman valmistumisesta löydät täältä.

Lisätiedot:

Tommi Jokelainen, toimitusjohtaja, Omago Oy, p. 040 1252 777, tommi.jokelainen@omago.fi
Tanja Oksa, verkostopäällikkö, Jyväskylän kaupunki, Business Jyväskylä, p. 050 312 5358, tanja.oksa@jkl.fi
Kati Kankainen, fiksun liikkumisen koordinaattori, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 8063, kati.kankainen@jkl.fi


Jyväskylän Kangas on entiselle tehdasalueelle Tourujoen kainaloon rakentuva ekologinen ja luova kaupunginosa. Kankaalla asutaan, tehdään töitä, käytetään palveluja, yritetään, opiskellaan ja viihdytään kaikenikäisenä. Kankaalla toteutuvat myös kaupunkisuunnittelun tuoreimmat oivallukset sekä tulevaisuuden älykäs ja kestävä rakentaminen. Vuonna 2040 Kankaalla tavoitellaan asuvan 5 000 ja työskentelevän 2 100 ihmistä.