Lisätietoja

LiikuntaVeturi: Erityisliikunnanohjaaja Kati Siitari p. 014 266 4269, kati.siitari[at]jkl.fi

LiikuntaLaturi: Liikunnanohjaaja Reeta Jääskeläinen p. 014 266 7530, reeta.jaaskelainen[at]jkl.fi

LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi ovat Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen maksuttomat liikuntatuotteet lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Tarjolla on ohjattuja liikuntaryhmiä useasta eri lajista eri puolilla Jyväskylää. Ryhmien tarkoituksena on tarjota liikunnan iloa hyvällä fiiliksellä. Ryhmien kevätkausi käynnistyy maanantaina 7. tammikuuta ja jatkuu huhtikuun lopulle.

LiikuntaVeturi on tarkoitettu 9-12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen. Perheille on tarjottaviin ryhmiin ja toimintoihin voi tulla paikan päälle ilman ilmoittautumista. Syyskaudelta tutut perhepalloilu, omatoiminen uinti ja perhejumppa jatkavat myös keväällä. Lauantaisin järjestettävän perhepalloilun paikka vaihtuu keväällä Palokan liikuntahallille klo 11-12. Uutena ryhmänä alkaa PerheMix, jossa hypitään, juostaan, kieritään ja roikutaan. Tunti on suunnattu kaikenikäisille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Ryhmä järjestetään Jyväskylän voimistelijoiden hallilla lauantaisin klo 13-14.

LiikuntaVeturissa on tarjolla myös vain 9-12-vuotiaille lapsille tarkoitettuja ryhmiä. Ryhmät ovat alkaneet jo syksyllä, mutta muutamaan ryhmään on vielä tilaa ja niihin ilmoittaudutaan LiikuntaVeturin verkkosivujen kautta. Tilaa on keskiviikkona Monitoimitalolla järjestettävään Judomaiseen kamppailuveturiin ja torstain ryhmiin SporttiMixiin JNV-hallilla sekä Peuhapainiin Kuokkalan Graniitissa.

LiikuntaLaturi on tarkoitettu 13–19-vuotialle nuorille. Sen ohjelmassa on lähes 20 maksutonta vuoroa viikoittain eri puolilla Jyväskylää. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki nuoret liikuntataidoista riippumatta. Mukaan voi tulla ilman ilmoittautumista, eikä toimintaan tarvitse sitoutua – nuorella on mahdollisuus kokeilla yhtä, tai vaikka kaikkia tarjolla olevia lajeja. Tarjolla on monipuolisesti erilaisia lajeja, kuten kahvakuulaa, astangajoogaa, kendoa, salibandya, katutanssia, kuntosalia, keilailua, parkouria, sirkusta ja uintia.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää toiminnan yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen ja yhdistysten kanssa.

Katso liikuntaryhmien tarkemmat aikataulut ja tuntikuvaukset osoitteista:

LiikuntaVeturi http://www.jyvaskyla.fi/liikuntaveturi

LiikuntaLaturi  http://www.jyvaskyla.fi/liikuntalaturi