Jyväskylän kaupunginteatterin katsojamäärä ylitti vuonna 2018 jälleen 61 000 rajan. Suurimman yleisön keräsi hippimusikaali Hair, jonka näki syksyn aikana yli 11 000 katsojaa. Keväällä 2018 ohjelmistossa ollut Peter Pan -musikaalin yleisömäärä ylsi yli 5 000. Kun näihin lukuihin lisätään kevään Kun isoisä Suomeen hiihti -musiikkinäytelmän yli 7 500 katsojaa, voidaan todeta musiikkipitoisten esitysten kiinnostaneen vuoden 2018 aikana eniten yleisöä.

Syyskauden uutuuksista Päivänsäteet-komedian ehti nähdä lähes 5 000 katsojaa, koko perheen Merten gorilla -seikkailulle kertyi katsojia vajaat 3 000.  – Katsojaluvut ovat yksi menestyksen indikaattori, mutta komea on myös teatterin järjestämien tapahtumien kokonaismäärä; vuoden aikana tilastoitiin kaikkiaan noin 370 yleisötapahtumaa teatterilla ja osin myös teatteritalon ulkopuolella, se on hieno saavutus, josta iso kiitos teatterin henkilökunnalle ja myös yleisölle, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen summaa. Pienen näyttämön suosikkeina komediat Täti ja minä sekä Mielipuolen päiväkirja

Pienellä näyttämöllä vielä keväällä 2018 ohjelmistossa nähty Täti ja minä jatkoi menestystään keräten viimeisissä esityksissään yleisöä lähes 2 200. Kriisikomedia Mielipuolen päiväkirja kiinnosti lähes 1 500 katsojaa. Myös Jyväskylän tanssiopiston Aaltojen viemää -tanssisatu veti katsomoihin lähes 1 500 silmäparia.

Sunnuntaikeikat kiinnostivat

Teatterin tarjoomassa uutena avauksena nähtiin vuoden 2018 aikana kymmenkunta keikkaa ja konserttia, jotka löysivät hyvin yleisönsä. Likimain täysille saleille esiintyivät muun muassa Kaseva, Agents & Vesa Haaja, Johannat Kurkela ja Iivanainen sekä Tuomari Nurmio. – Teatteriympäristö tuntuu kiinnostavan myös musadiggareita ja koska sunnuntaikeikka-konsepti vaikuttaa onnistuneelta, myös tulevana keväänä keikkoja nähdään suurella näyttämöllä, keikoista vastaava käyttöpäällikkö Tuukka Toijanniemi toteaa tyytyväisenä.

Tammikuussa kolme ensi-iltaa, hippimusikaali Hair ja katastrofikomedia Päivänsäteet jatkavat

Tammikuun lopulla Jyväskylän kaupunginteatterissa nähdään kolme ensi-iltaa, joista ensimmäisenä 24.1. pienen näyttämön sympaattinen uutuus Supernaiivi. Suuren näyttämön tammikuun ensi-illat avaa 26.1. Sydänmaa-draama, joka on sykähdyttävä kertomus suomalaisuudesta ja sukupolvien henkisestä perinnöstä. Tammikuun lopulla suurella näyttämöllä saa Jyväskylän ensi-iltansa Maria Jotunin rakkaudennälkäinen klassikko Miehen kylkiluu. Kahdeksan teatterin yhteistuotantona toteutettu pikkupaikkakunnan ihmisistä kertova komedia sai ensi-iltansa Berliinissä syksyllä 2018 ja on sen jälkeen kiertänyt Suomea saapuen nyt Jyväskylään.

Kevään ohjelmistossa jatkavat hippimusikaali Hair ja myrskyn keskelle juuttuneista ikäihmisistä kertova katastrofikomedia Päivänsäteet. Tammikuun alussa ennättää nähdä vielä myös koko perheen Merten gorilla -seikkailun. Keväämmällä ohjelmistossa nähdään uusintaensi-illassa lämminhenkinen Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä -monologi, koulukiusatun selvitymistarina Luuseri sekä Tanssiteatteri Krampin kanssa yhteistyönä toteutettava kantaesitys MC 175 - Minna Canthin liike ja liekki. Kevään mittaan näyttämöillämme nähdään myös huippuvierailuja. Sunnuntaikeikkojen tulevan kevään esiintyjäkaartista mainittakoon Eija Ahvo ja Susanna Haavisto, Miljoonasade, Pate Mustajärvi, Semmarit, Fork sekä Tapiola Big Band yhdessä Mari Palon kanssa.