Kausilipulla matkustaville on vuoden 2019 alkajaisiksi luvassa iloisia uutisia! Paikallisliikenteen Waltti-kausilippujen hinnat alenevat ja lipun hinta laskee enimmillään 24 prosenttia.

Hinnanalennuksen ansiosta kausilipusta tulee aiempaa varteenotettavampi vaihtoehto päivittäisten matkojen tekemiseen Jyväskylä–Laukaa–Muurame -alueella.

Kausilippu on edullisin lippuvaihtoehto silloin, jos tekee Linkki-matkoja päivittäin tai lähes päivittäin. Matkoja voi tehdä lipun voimassaoloaikana rajattomasti niillä maksuvyöhykkeillä, joille lippu on ostettu. Jos asuu hyvien Linkki-yhteyksien varrella, kausilippua kannattaa hyödyntää koulu- ja työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajan matkoihin.

Kausilippu voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi lapsiperheessä, jossa vanhempien illat täyttyvät lasten harrastekuljetuksista. Omalla autolla tehtyjen kuljetusten hinta ylittää helposti lasten kausilipun hinnan - reilulla kolmella kympillä kun ei montaa autoreissua tee. Olisiko harrastuspaikalla odottelun sijaan mahdollista hankkia lapselle kausilippu, ja kuljettamisen sijaan viettää vähemmän kiireistä vapaa-aikaa kotona?


Suurin ale lasten, nuorten ja opiskelijoiden kausilipuissa

Isoimmat hinnanalennukset (22–24 %) kohdistuvat lasten ikäryhmän kausilipputuotteisiin. Nuorten ja opiskelijoiden ikäryhmän lippualennus on 13–15 % ja aikuisten 7–10 %. Kelan tukemien toisen asteen opiskelijoiden 30 päivän koulumatkatukilippujen asiakashinta laskee 40 euroon. Seniorien eli 65 vuotta täyttäneiden ikäryhmän kausiliput noudattavat jatkossa nuorison ja opiskelijoiden kausilippuhinnoittelua. Tätä ennen seniorit ovat ennen maksaneet kausilipusta aikuisten ikäryhmän mukaisen hinnan.

Kausilippu on Waltti-matkakortille ladattava, henkilökohtainen lippu, jonka hinta määräytyy

 • kauden pituuden mukaan:
  30, 90, 180 päivää tai vuosi (poikkeuksena opiskelijan kausilippu, josta myynnissä ovat vain 30 ja 90 päivän liput)
 • matkustusvyöhykkeiden mukaan:
  Waltti-lipulla voi matkustaa enimmillään neljällä matkustusvyöhykkeellä A–D. Vyöhykkeet määritellään matkakortille lipunoston yhteydessä.
 • asiakasryhmän mukaan:
  lapsi (0–16-vuotiaat), nuoriso (17–24-vuotiaat), opiskelija (25 vuotta täyttäneet, sitä nuoremmat opiskelijat nuorisolipulla), seniori (65 vuotta täyttäneet) ja aikuinen (25 vuotta täyttäneet)

Paikallisliikenteen muiden Waltti-lipputuotteiden (arvo-, kerta- ja päivälippulippu) hinnat pysyvät entisellään, eli niihin ei vuoden vaihtuessa tule alennuksia, mutta ei myöskään korotuksia.


Esimerkkejä kausilippujen uusista hinnoista 1.1.2019 alkaen

Kausilippu 30 pv, (sulkeissa vanha hinta)

1 vyöhyke (A, B, C tai D)

 • lapsi 32 euroa (42 €)
 • nuori/ opiskelija/ seniori 43 euroa (51 €, seniori 60 €)
 • aikuinen 54 euroa (60 €)

2 vyöhykettä (AB, BC tai CD)

 • lapsi 40 euroa (52 €)
 • nuori/ opiskelija/ seniori 55 euroa (63 €, seniori 75 €)
 • aikuinen 69 euroa (75 €)

3 vyöhykettä (ABC tai BCD)

 • lapsi 46 euroa (59 €)
 • nuori/ opiskelija/ seniori 63 euroa (72 €)
 • aikuinen  79 euroa (85 €)

Tarkista muiden kausilippujen hinnat (90, 180 päivää ja vuosi) Linkin nettisivuilta http://linkki.jyvaskyla.fi/liputjahinnat.


Lisätiedot: