Jyväskylän kaupunki on myynyt eilen Kankaalla sijaitsevan historiallisen konttorirakennuksen eli Valkoisen talon Jorma Hyökyvaaran omistamalle kiinteistöyhtiölle. Hyökyvaaran omistama rakennusliike JH Today remontoi rakennuksen sen suojelullisia arvoja kunnioittaen.

Lisätiedot:

Jorma Hyökyvaara, p. 0400 785 730, jorma.hyokyvaara@toc.fi
Kaisa Hirvaskoski, Kankaan projektipäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 046 920 0971, kaisa.hirvaskoski-leinonen@jkl.fi

Jyväskylän kaupunki on myynyt eilen Kankaalla sijaitsevan historiallisen konttorirakennuksen eli Valkoisen talon Jorma Hyökyvaaran omistamalle kiinteistöyhtiölle. Hyökyvaaran omistama rakennusliike JH Today remontoi rakennuksen sen suojelullisia arvoja kunnioittaen. 
Valkoinen talo on Jarl Eklundin suunnittelema Kankaan paperitehtaan konttori vuodelta 1941. Rakennus on suojeltu asemakaavalla. Remontin suunnittelee Linja Arkkitehdit Oy ja yhteistyötä tehdään Keski-Suomen museon kanssa. Valkoiseen taloon on tulossa pääosin toimitiloja. 

”On hienoa, että Valkoisessa talossa näkyy pian valoja ikkunoissa. Olemme saaneet ostajaksi hyvän toimijan, joka pystyy remontoimaan talon sen suojelullisia arvoja kunnioittaen. Rakennuksen säilymisen kannalta on oleellisesta kattava ylläpito ja huolto. Tämä on mahdollista, kun rakennus on käytössä ja se ensin korjataan huolellisesti, kommentoi Kankaan projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen Jyväskylän kaupungilta.

Valkoinen talo kunnostetaan pieteetillä pääosin toimistokäyttöön. Toiseen ja kolmanteen kerrokseen tulee täysin remontoidut toimistotilat ja alakertaan lukuisia kokous- ja salitiloja, jotka sopivat esimerkiksi juhlien järjestämiseen. Alakerroksessa tulee sijaitsemaan kerho- ja saunatilat, joita voivat vuokrata talossa työskentelevät sekä ulkopuoliset asiakkaat. Valkoisen talon vieressä sijaitseva vanha tenniskenttä uudistetaan täysin ja siellä voi tulevaisuudessa pelata padelia. 

”On mahtavaa päästä kunnostamaan vanha arvorakennus, joka tuo minulle mieleen muistoja lapsuudestani. Isäni työskenteli paperitehtaalla ja työntekijöiden perheenjäsenet pääsivät kausimaksua vastaan pelaamaan rajattomasti tennistä konttorirakennuksen vieressä sijaitsevalle kentälle. Kyllä henkilökohtainen suhde paikkaan vaikutti investointipäätökseeni”, kertoo Jorma Hyökyvaara.

”Toiveena olisi löytää vuokralaiseksi jokin toimija, joka loisi taloon hengen ja kulttuurin. Olisi hienoa saada vaikkapa tietyn toimialan, esimerkiksi pelialan, yrityksiä sijoittumaan taloon”, kertoo Jorma Hyökyvaara.

”Kankaalla tapahtuu paljon tällä hetkellä toimitilarakentamisen ympärillä. Kankaan Arkin rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2019 ja Optimes Business Gardenia rakennetaan jo. Valkoinen talo tuo oman lisämausteen toimitilavalikoimaan. Valkoisen talon ympäristöstä tulee todella viehättävä, sillä koski tulee virtaamaan talon ohitse. Kosken kunnostuksen aloitus ajoittuu tähän tietoon vuoden 2020 alkuun”, jatkaa Hirvaskoski-Leinonen.
Valkoisen talon myynti kilpailutettiin osana Kankaan kehityshanketta. Tarjouksiin edellytettiin ideasuunnitelma talon käytöstä ja aikataulu sen saneerauksesta. Jorma Hyökyvaara voitti tarjouskilpailun sekä hinnan että toteutussuunnitelman puolesta. Kolme toimijaa jätti tarjouksen tarjouskilpailutukseen.

Lisätiedot:

Jorma Hyökyvaara, p. 0400 785 730, jorma.hyokyvaara@toc.fi
Kaisa Hirvaskoski, Kankaan projektipäällikkö, Jyväskylän kaupunki, 046 920 0971, kaisa.hirvaskoski-leinonen@jkl.fi

Kuvia Valkoisesta talosta voi pyytää: taija.lappetelainen@jkl.fi