Tiistaina 11.12. kokoontuva kaupunkirakennelautakunta saa käsittelyynsä Kanavahovin ja Kauppakatu 13 asemakaavamuutokset.

SOK:n entinen hallintorakennus käyttöön Vaajakoskella

Vaajakosken keskustassa, Vaajakoskentien ja Konttisentien kulmassa on käynnistynyt asemakaavamuutos, jonka tavoitteena on mahdollistaa asuinrakentaminen Suomen osuuskauppojen keskusliiton (SOK) entisen hallintorakennuksen korttelissa. Alueelle esitetään kahta seitsemänkerroksista kerrostaloa. Lisäksi suojeltuun SOK:n entiseen hallintorakennukseen mahdollistetaan asuntojen, yhteistilojen ja mahdollisten liiketilojen toteuttaminen. Kaavalla sallitaan asuinrakentamisen toteuttaminen myös palveluasumisena.

– Suojeltu rakennus on ollut pitkään tyhjillään ja sen käyttöön saaminen on tärkeää jo sen säilymisen kannalta, sanoo projektipäällikkö Tuija Solin Jyväskylän kaupungilta.

Toteutuessaan Kanavahovin alue tukee Vaajakosken kaupallisia palveluja. Myös julkiset palvelut, kuten koulut ja päiväkodit sekä terveys- ja liikuntapalvelut sijaitsevat lähietäisyydellä.

Kaavan tiedot: http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/1017

Uutta asumista Yläkaupungille

Alustava havainnekuva Kauppakatu 13 uudesta kerrostalosta

Alustava havainnekuva. Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy

Osoitteessa Kauppakatu 13 on käynnistynyt asemakaavamuutos, jonka tavoitteena on mahdollistaa kahdeksankerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen ydinkeskustaan. Uudisrakentaminen tulee sijoittumaan korttelin sisäpihan puolelle poikittain Kauppakatuun nähden. Mittakaavaltaan se noudattaa naapuritontille laadittua asemakaavaratkaisua. Pysäköinti toteutetaan rakenteellisena kansiratkaisuna ja piha-alueet kannen päälle.

Asemakaavamuutos on Jyväskylän keskustavisio 2030 tavoitteiden sekä keskustan kaupunkirakenteen strategisen suunnitelman linjausten mukainen. Täydennysrakentamisella vastataan tavoitteeseen lisätä keskusta-alueen asukasmäärää. Kaavamuutokseen on ryhdytty yksityisen toimijan hakemuksesta.

Kaavan tiedot: http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/1021

Kaupunginosa: