Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu Kylän Kattaus vietti syksyn aikana maksuttoman kouluruokailun 70-vuotisjuhlaa ja haastoi koulut mukaan ruokasalin somistuskilpailuun. Kilpailussa oli kolme kategoriaa: innovatiivisin, vastuullisin ja yleisön suosikki. Voittajat on nyt valittu. Innovatiivisin ruokasalin somistus oli Puistokadun päiväkotikoululla ja vastuullisin Kypärämäen koululla. Kilpailu oli erittäin tiukka ja jokaisessa sarjassa kolmen parhaan välillä oli vain yhden tai muutaman pisteen ero. Kylän Kattauksen some-kanavilla järjestetyn yleisön suosikki-äänestyksen voitti ylivoimaisesti Korpilahden koulu. Voittajakoulujen väki saa nauttia palkinnoksi jäätelöbuffeen jälkiruoaksi tämän lukuvuoden loppuun mennessä. 
Innovatiivisimman somistuksen valinnassa raati kiinnitti huomiota uusiin, raikkaisiin ideoihin. Puistokadun päiväkotikoulun somistuskokonaisuus oli upean näköinen ja juhla näkyi koko ruokasalissa. Ruokasalin seinällä jo valmiina ollutta maailman karttaa oli hyödynnetty juhlasomistuksessa kekseliäästi. Kolmen parhaan joukkoon sijoittuivat myös Tikkalan ja Muuratsalon koulut. 
Useat koulut olivat ottaneet vastuullisuuden huomioon somistuksissa luonnon materiaalien, kierrätettävien ja uudelleen käytettävien materiaalien avulla. Voittajakoulussa Kypärämäessä vastuullisuutta oli ajateltu laajana teemana, ei pelkästään ympäristön kannalta. Oppilaiden ruokasalin seinälle rakentamassa upeassa taideteoksessa, jossa eri kulttuureista tulevat oppilaat syövät erilaisia ruokia, tuli esiin myös ihmisten ja erilaisuuden kunnioitus.  Juhla näkyi koko ruokasalissa ja jokaisessa pöydässä. Hieno oivallus oli käyttää somistuksessa kukkakaupasta saatuja myynnistä jo poistettuja kukkia. Vaajakummun koulu tuli täpärästi toiseksi ja Haapaniemen koulu kolmannelle sijalle vastuullisimman somistuksen sarjassa. 

Kouluruokailun juhla tehtiin yhdessä


Kaikkiaan kilpailuun osallistui 16 koulua. Osallistujien somistukset olivat tasaväkisiä ja koulut olivat panostaneet kilpailuun paljon. 
-Ilahduttavaa oli, että koulut osallistuivat kilpailuun näin runsaslukuisena ja kouluruokailun juhla tehtiin yhdessä, toteaa vastaava palvelupäällikkö Paula Puikkonen. 
Voittajat valinneeseen raatiin kuului Kylän Kattauksen keittiöiden ja hallinnon henkilökuntaa sekä oppilasjäsenet Iivari Kokkonen ja Meri Heinonmäki Kilpisen koululta. Kilpisen koulu ei osallistunut kisaan, joten raadin jäsenet olivat puolueettomia. 
- Tällainen kilpailu on hieno tapa osallistaa oppilaita yhdessä tekemiseen. Erityiskiitokset raadin oppilasjäsenille monipuolisista ja raikkaista kommenteista, kiittelee palvelupäällikkö Leena Rinneaho-Junikka. 


Lisätietoja:
lasten ja nuorten ruokailun vastaava palvelupäällikkö Paula Puikkonen, Kylän Kattaus, p. 014 2668330
lasten ja nuorten ruokailun palvelupäällikkö Leena Rinneaho-Junikka, Kylän Kattaus, p. 014 266 334
www.jyvaskyla.fi/ruokapalvelu/koulut