Valtakunnalliset Ahtisaari-päivät järjestetään vuonna 2019 Jyväskylässä. Päivien tavoitteena on lisätä tietoa konfliktinratkaisusta, rauhanvälityksestä ja sovinnon merkityksestä – olipa kyse sitten kansainvälisestä konfliktista tai vaikka riidasta koulun pihalla.

Lisätietoja

Jyväskylän kaupunki, sivistystoimen toimialajohtaja Eino Leisomo, p. 050 5848 987
CMI, viestintäpäällikkö Antti Ämmälä, p. 040 358 3084

Presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative ry (CMI) järjestää vuosittain marraskuussa Ahtisaari-päivät. Niiden tarkoituksena on lisätä tietoa rauhanvälitystyöstä ja tuoda se osaksi jokaisen nuoren arkipäivää. Ahtisaari-päivien aikana isäntäkaupungiksi valitun kaupungin yläkouluissa ja lukioissa tutustutaan rauhanvälitykseen, harjoitellaan neuvottelemista ja opitaan ristiriitojen ratkaisemiseen tarvittavia taitoja. Yleisölle avoimessa paneelikeskustelussa käsitellään rauhanvälitykseen liittyviä teemoja.

Ahtisaari-päivät järjestetään Jyväskylässä 13.11.2019.
- Olemme iloisia, että Jyväskylä saa toimia Ahtisaari-päivien isäntäkaupunkina, sanoo Jyväskylän kaupungin sivistystoimen toimialajohtaja Eino Leisimo.
- Jyväskylä on tunnettu koulutuskaupunki. Suomen ensimmäiset suomenkieliset opettajaseminaari ja oppikoulu perustettiin Jyväskylään 1800-luvun puolivälissä. Tänä päivänä Jyväskylä on kasvava ja kansainvälisesti arvostettu koulutuksen ja osaamisen kaupunki, jossa joka kolmannella on korkea-asteen tutkinto ja joka kolmas vastaantulija on opiskelija. Teemme Jyväskylästä parhaan paikan oppia. Kaupunkistrategiamme mukaisia arvoja ovat vastuullisuus, luottamus, luovuus ja avoimuus. Haluamme toimia rohkeasti ja olla suvaitsevainen kaupunki. Jyväskylä on saanut tunnustusta mm. lasten hyvästä kasvuympäristöstä.

Jyväskylässä on järjestetty presidentti Martti Ahtisaaren nimeä kantava Ahtisaari-luento ensimmäisen kerran vuonna 2000. Suomen, Viron, Puolan, Liettuan ja Latvian tasavaltojen presidentit kokoontuivat presidentti Martti Ahtisaaren myötävaikutuksella Jyväskylässä kylmän sodan päättymisen kymmenvuotispäivänä 8. marraskuuta 1999.
Tästä tilaisuudesta sai alkunsa Martti Ahtisaaren nimeä kantava luento, jonka puhujina on ollut koti- ja ulkomaisia valtiollisia johtajia.
- On hienoa, että saamme presidentti Martti Ahtisaaren Jyväskylään jälleen kerran keskustelemaan rauhasta ja konfliktien ratkaisemisesta, sanoo Leisimo.

Crisis Management Initiative -järjestö ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelun avulla. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari perusti järjestön presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000. Nykyisin CMI on yksi maailman johtavista toimijoista alallaan. Ulkoministeriö on Ahtisaari-päivien pitkäaikainen kumppani.