Jyväskylän kaupunginteatterin seuraava suuren näyttämön ensi-ilta on Suomen kantaesitys Päivänsäteet lauantaina 17.11. klo 19. Sandi Toksvigin nerokkaan tekstin on suomentanut ja ohjaa Snoopi Siren.

Päivänsäteet-komedian tapahtumat sijoittuvat yhteen päivään. Rankkasateet saavat Thames-joen tulvimaan ja pieni rantakaupunki sen varrella on hukkumaisillaan. Vesi nousee nousemistaan myös Päivänsäteen palvelutalossa. Jossa hurmaava joukko elämässä kiinni olevia, särmikkäistä ja sietämättömän hauskoja ikänaisia joutuu keskelle pelastautumisoperaatiota. Jos asukkaat aikovat selviytyä, heidän on toimittava itse, sillä talon henkilökunta on jo evakuoitu. Ainoastaan nuori uimataidoton tilapäistyöntekijä Hope on jätetty heidän avukseen. 
Tanskassa syntynyt ja Iso-Britanniassa asuva Sandi Toksvig on paitsi koomikko, juontaja ja kirjailija, mutta myös poliittinen vaikuttaja. Taustastaan johtuen hänellä on tarkka kyky pureutua näihin yhteiskunnallisesti tärkeisiin näkökulmiin. Päivänsäteet-komediankin takana piilee vankka sanoma arvokkaasta vanhenemisesta. 
Hämeenlinnalainen freelancerohjaaja Snoopi Siren vierailee Jyväskylän kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa. – Päivänsäteet on tekijöille kutkuttava teos, sillä se yhdistää kolme eri tyylilajia. Dialogin rytmissä ja pinnallisuudessa silkka komedia, juonta vetää eteenpäin klassinen jännitysnäytelmä ja pohjavireessä väijyy naamioituna tragedia. Viimeisimpään tarttumatta jättäminen olisi typeryyttä, sillä aihe koskettaa ennemmin tai myöhemmin meitä kaikkia: inhimillinen vanhuus ja loppuun asti elämisen arvoinen elämä, suomentaja ja ohjaaja Snoopi Siren kertoo
Päivänsäteet Suomen kantaesitys suurella näyttämöllä 17.11.2018 klo 19
Teksti Sandi Toksvig, suomennos ja ohjaus Snoopi Siren (vier.), lavastus Karmo Mende, pukusuunnittelu Tuovi Räisänen, valosuunnittelu Antti Silvennoinen, äänisuunnittelu Mika Filpus, kampauksien ja maskeerauksien suunnittelu Suvi Taipale

Rooleissa Hanna Liinoja, Anneli Karppinen, Piia Mannisenmäki, Jukka-Pekka Mikkonen, Jouni Salo, Hegy Tuusvuori ja Pekka Hiltunen.