Jyväskylän Lounaispuistossa tarjottiin viime kesänä monipuolista ohjelmaa niin kaupunkilaisille kuin kesävieraille. Elo-syyskuussa Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut keräsi Lounaispuiston kesän tilaisuuksiin osallistuneilta palautetta ohjelmasta ja järjestelyistä ja kysyi samalla toiveita seuraavan kesän ohjelmistosta. Vastauksia tuli yhteensä 105.

Lisätietoja:

-suunnittelija Sirpa Korhonen, p. 014 266 4792, sirpa.korhonen(at)jkl.fi

-kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, terho.valkonen(at)jkl.fi

Jyväskylän kaupunki järjesti Lounaispuistossa viime kesänä 13 tapahtumaa, mm. yhteislaulutilaisuuksia, puistotansseja yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin keskuksen kanssa ja erilaisia konsertteja. Uutena tapahtumana ohjelmassa oli juhannustanssit. Näihin tilaisuuksiiin osallistui yhteensä noin 5 000 kävijää. Lisäksi puistossa oli muiden tapahtumajärjestäjien tilaisuuksia, jotka olivat mukana Lounaispuiston kesän yhteisessä tiedotuksessa.

Kyselyssä tuli paljon positiivista palautetta Lounaispuiston kesän ohjelmasta. Sitä kiiteltiin monipuoliseksi ja onnistuneeksi ja tilaisuuksia tunnelmaltaan hyväntuulisiksi. Kaupunki sai kiitosta laadukkaasta ilmaisohjelmasta, tapahtumajärjestelyistä ja puiston aktiivisesta käytöstä. Puistolaulujen nimellä järjestetyt yhteislaulutilaisuudet saivat paljon myönteistä palautetta ja ensimmäistä kertaa paikallisten teatteriryhmien kanssa järjestetyt yhteislaulut saivat erityisen paljon kiitosta. Myös lastentapahtumia, Grease-musikaalin esittelyä, Diandran konserttia ja juhannustansseja kiiteltiin. Epäkohdista tuli esille mm. Lounaispuiston istumapaikkojen ja yleisövessojen vähyys. Istumapaikkatilannetta pyrittiin korjaamaan Diandran konserttiin hankkimalla paikalle ensimmäistä kertaa siirrettäviä katsomoita.

Monenlaisia ohjelmatoiveita ensi kesäksi

Palautteessa kysyttiin myös toiveita ensi kesän ohjelmistosta ja kannatusta tuli sekä nykyiselle linjalle että myös uusille kokeiluille. Musiikkiohjelmalla oli vankka kannatus ja toivelistan kärkipäässä olivat erilaiset konsertit ja nimekkäät esiintyjät, mutta myös paikalliset kokoonpanot. Musiikkia toivottiin laajalla skaalalla: rockia, klassista, kuorolaulua, vanhoja iskelmiä ja maakuntalauluja. Kyselyn mukaan yhteislaulutilaisuuksille haluttiin ehdottomasti jatkoa ja myös tanssi- ja teatteriohjelma sai kannatusta. Vastaajat painottivat eri-ikäisten huomioimista ohjelmiston suunnittelussa: toivottiin ohjelmaa lapsille ja nuorille, mutta myös yhteistä tekemistä kaikenikäisille.

Kyselystä saatiin monenlaisia yksittäisiä ehdotuksia ja ohjelmaideoita: toivottiin mm. karaoketansseja, kesäteattereiden ennakoita, stand upia, laulujuhlia, teemalauluiltoja, Kansallisbaletin esitystä takaisin ohjelmistoon, tanssimahdollisuutta lavan eteen, kansallispukuiltaa ja puistopiknikiä. Järjestelyihin liittyen ehdotettiin äänisuunnittelun tehostamista puiston yläosassa, laulujen sanojen heijastamista screenille, vakinaista viikonpäivää tapahtumille ja pitempää kautta kesän ohjelmalle.

Lounaispuiston kesän 2019 ohjelmistosuunnittelu alkaa Jyväskylän kulttuuripalveluissa vuodenvaihteen jälkeen ja kyselyssä esille tulleet toiveet ja kehittämisehdotukset ovat mukana suunnittelutyössä. – Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille, samoin kuin Lounaispuiston kesän yhteistyökumppaneille ja tapahtumiin osallistuneille. Palautekyselystä saimme hyviä vinkkejä seuraavan kesän ohjelmaa rakentaessamme, kiittää kulttuurituottaja Terho Valkonen kyselyyn vastanneita.

Lounaispuiston kesä 2018 -ohjelma: www.visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa

Videokooste Lounaispuiston kesän 2018 tilaisuuksista