Jyväskylän pyöräparkkeihin tehdään taas tilaa aktiivisten pyöräilijöiden menopeleille. Keskusta-alueen pyöräparkit tarkastetaan ja hylkypyörien siivous käynnistyy tiistaista 6.11. alkaen. Jos oma pyörä on pitkään huilannut pyöräparkissa, nyt on aika noutaa se kotiin!

Invalid Scald ID.

 

Siivousoperaatio etenee kolmessa vaiheessa: Keskiviikkona 24.10. pyöräparkit käydään valokuvaamassa. Seuraavana tiistaina 30.10. hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään uhkaavista poistotoimista kertovat tiedotteet. Sen jälkeen laputetun pyörän omistajalla on tasan viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon. Liikuttamatta jääneet hylkypyörät kerätään pyöräparkeista pois ja toimitetaan välivarastoitaviksi Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4:ään.

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.


Pyörien pysäköintialue ei ole pyörävarasto

Jyväskylän kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Siivouksen avulla saadaan tehtyä tilaa pyöräparkkeja aktiivisesti käyttävien kaupunkilaisten pyörille. Samalla esimerkiksi ilkivaltaisesti rikotut pyörät saadaan siivottua pois kaupunkia rumentamasta ja pyöräparkkien käyttöä hankaloittamasta. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois satoja hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu.

Viime syksynä siirtokehotus annettiin pyöräparkkisiivouksen yhteydessä 417:lle pyörälle, joista määräaikaan mennessä 224 jäi omistajiltaan noutamatta. Niistä suurin osa poimittiin pois Matkakeskuksen ja Asemakatu 10:n pyöräpysäköintialueilta.

Jos oma aktiivikäytössä oleva polkupyörä on siivousoperaation aikoihin hävinnyt keskustan pyöräparkista, sitä voi maanantaista 13.11. alkaen tiedustella Sovatekiltä (Sorastajantie 4, p. 014 333 7066, avoinna ma-pe klo 8.00-15.30).


Lisätietoja:
• puistomestari Jari Moilanen, p. 014 266 8037, jari.moilanen[at]jkl.fi
• https://www.jyvaskyla.fi/asuminen-ja-ymparisto/kadut-ja-liikenne/jalanku...