Jyväskylän kaupungin Fiksusti liikkeellä -kampanjaan haettiin alkusyksystä 2018 mukaan vapaaehtoisia jyväskyläläisiä, jotka haluavat haastaa omat kulkutapavalintansa ja liikkumistottumuksensa. Kolmihenkinen fiksun liikkumisen testiryhmä syntyi, kun Eija, Lotta ja Caius ottivat haasteen vastaan.

Loppuvuoden aikana nämä kolme rohkeata jyväskyläläistä pyrkivät haastamaan itsensä ja arkiset liikkumistapansa. Ohessa he pääsevät myös kokeilemaan itselleen uudenlaisia liikkumistapoja. Kolmikko testaa esimerkiksi sähköpyöräilyä, Kankaan biokaasua käyttäviä kimppakaaroja sekä sitä, miten sujuvasti Linkillä matkustaminen sujuu.

Testaajakolmikon pohdintoja ja kokeiluita aiheen ympäriltä voit seurata koko loppuvuoden sosiaalisessa mediassa: Fiksusti liikkeellä -Facebook-sivustolla ja Youtube-kanavalla. Ryhdy seuraamaan testaajiemme taivalta: pääsevätkö ryhmän jäsenet tavoitteisiinsa ja löytävätkö he uudenlaisia ratkaisuja liikkumiseensa? Hankkiiko Eija pyöräänsä talveksi nastarenkaat? Entä miten sujuu Linkillä kulkeminen pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen tottuneelta Lotalta? Onnistuuko Caius vähentämään autoiluaan?

Tutustu Fiksun liikkumisen testaajatrioon ja heidän mietteisiinsä esittelyvideolla https://www.youtube.com/watch?v=DdT-GbsKAI8.


Linkki, fillari vai tennarit?

Fiksusti liikkeellä -kampanja näkyy sosiaalisen median lisäksi loppuvuoden 2018 aikana myös katukuvassa tempauksina ja mainoksina. Marraskuussa kaupunkilaisia kannustetaan jatkamaan pyöräilyä läpi talven #pyöräilytalvi-tapahtumissa.

Olet myös voinut jo bongata katukuvassa värikkäillä kävelijä- ja pyöräilijähahmoilla kuvitetun Fiksusti liikkeellä -Linkki-linja-auton. Se kannustaa miettimään itse kunkin arjen kulkutapavalintoja: onko valintasi Linkki, fillari, tennarit vai jokin muu?

Tavoitteena on, että jatkossa yhä suurempi osa jyväskyläläisistä tekee matkansa fiksusti - kävellen, pyörällä, linja-autolla tai vaikkapa yhteiskäyttöautolla. Jyväskylän kaupunki on sitoutunut määrätietoisesti resurssiviisauden tavoitteluun, ja fiksuun liikkumiseen kannustaminen on yksi tärkeä osa tätä kokonaisuutta.


Lisätietoja:
•  www.jyvaskyla.fi/fiksustiliikkeella
•  Kampanjan Facebook-sivu ja Youtube-kanava
•  fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen, p. 014 266 8063, kati.kankainen[at]jkl.fi