Lisätietoja

Jarmo Toikkanen
viherrakennuttaja
p. 014 266 5150, jarmo.toikkanen[a]jkl.fi

Mikko Pajunen
liikuntasuunnittelija
p. 014 266 0765, mikko.pajunen[a]jkl.fi

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/ulk...

Kuokkalan kaupunginosassa sijaitsevaan Suuruspään korttelipuistoon on valmistunut uusi liikuntapaikka, joka avautui kuntalaisten käyttöön keskiviikkona 17.10. Liikuntapaikka on pinta-alaltaan noin 400 m2 ja sen kuntoilumuotoja ovat cross training ja bootcamp. Liikuntapaikka kuuluu rantaraitin kevyen liikenteen väyläkokonaisuuteen, joka kiertää Jyväsjärven ympäri ja on Jyväskylän suosituimpia liikunta- ja virkistysalueita. 

Cross training on kuntoilumuoto, jossa yhdistetään painonnostosta ja voimistelusta tuttuja liikkeitä vaikkapa juoksuun, naruhyppyihin tai hiekkasäkin kantoon. Bootcamp puolestaan on ryhmäliikuntaa, joka on saanut vaikutteita armeijatyyppisestä harjoittelusta. Molemmat lajit soveltuvat kaikille, sillä liikkeiden kuormittavuutta on helppoa säätää liikkujan kuntotasoon sopivaksi. Harrastajien toiveesta Suuruspään liikuntapaikkalle on laitettu myös kaupungin ensimmäinen, ulkokäyttöön tarkoitettu tankotanssitanko.

Liikuntapaikka on pääosin tekonurmipintainen, joka on harjoittelualustana monipuolinen, kestävä sekä miellyttävä käyttää. Tekonurmialueelle sijoittuu monipuoliset harjoittelumahdollisuudet tarjoava Tressfit-väline, nyrkkeilysäkki, autonrengasesteet, kaksi kumirouhekuutiota sekä tankotanssitanko. Puiston nykyistä, turvahiekkapintaista kuntoiluvälinealuetta on laajennettu lisäämällä alueelle kolmitasoinen leuanvetotanko.

Jyväsjärven ympärille kasvaa Suomen suurin ulkokuntosali

Jyväskylän kaupunki rakentaa lähivuosina vaiheittain Jyväsjärven rantaraitin varrelle Suomen suurinta ulkokuntosalia, joka koostuu yhteensä 15 liikuntapaikasta ja kuntopysäkistä. Liikuntapaikat on teemoitettu eri kuntoilumuodoilla. Kuntoilupysäkkejä kiertäen voi suorittaa tehokkaan koko kropan treenin. Kokonaisuuteen kuuluvat myös jo olemassa olevat liikunta-alueet, kuten Ylistönrinteen portaat.

Rantaraitin monipuolisten harjoittelumahdollisuuksien tarkoitus on innostaa sekä paikallisia että kaupungissa vierailevia liikkumaan alueella. Suomen suurin ulkokuntosali on osa kaupungin viherpolitiikkaa, jonka kantavana teemana on asukkaiden fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin sekä terveyden edistäminen.