Keski-Suomen kuntien yleiset kirjastot eli Keski-kirjastot ovat puhaltaneet yhteen hiileen jo viisi vuotta. Juhlistamme yhteistä taivalta synttärivinkkauksella yhdessä kirjastonkäyttäjien kanssa.

Lisätietoja:
Aapo Ruuttunen 
informaatikko 
pääkirjasto 
aapo.ruuttunen[at]jkl.fi 
p. 014 266 4146

https://www.keskikirjastot.fi

Synttärivinkkaukseen osallistutaan kirjoittamalla arvio hyvästä kirjasta, sarjakuvasta, pelistä, musiikista tai elokuvasta Keski-kirjastojen verkkokirjastoon. Arvioita voi kirjoittaa mistä vain, mitä Keski-kirjastojen kokoelmista löytyy. Vaikka urheiluvälineistä! Kaikkien arvion kirjoittaneiden kesken arvotaan kuukausittain kolme lahjakorttia kirjakauppaan. Synttärivinkkaus päättyy 31.3.2019.

Arvonta suoritetaan aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Ensimmäiset lahjakorttivoittajat selviävät jo torstaina 1.11.2018 ja viimeiset voittajat maanantaina 1.4.2019. Arvonnassa voittaneisiin henkilöihin otetaan yhteyttä sähköpostitse eli tarkistathan verkkokirjastosta, että sähköpostiosoitteesi on oikein. Laitetaan hyvä kiertämään kaikkien iloksi!

Miten kirjoittaa arvio Keski-kirjastojen verkkokirjastoon?

1. Kirjaudu verkkokirjastoon https://www.keskikirjastot.fi kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Jos sinulla ei ole vielä PIN-koodia, saat sen asioimalla henkilökohtaisesti missä tahansa Keski-kirjastossa.

2. Tarkista ennen ensimmäisen arvion kirjoittamista mikä on sivustolla näkyvä nimesi. Nimeä voi muokata näin: Klikkaa Omat tiedot -> Käyttäjätunnuksen tiedot -> Sivustolla näkyvä nimi. Nimi tulee näkymään kirjoittamasi arvion yhteydessä.

3. Hae Keski-kirjastojen verkkokirjastosta teos, jonka haluat arvioida.

4. Teoksen saatavuustietojen alapuolella on painike “Arvioi teos” (painike näkyy vain, jos olet kirjautuneena). Klikkaa painikkeesta, jolloin samaan kohtaan aukeaa tekstiruutu, johon arvio kirjoitetaan. Paina lopuksi tallenna. Kas näin, homma on valmis.

1.10.2018–1.4.2019 välillä kirjoitetut arviot eivät näy välittömästi verkkokirjastossa. Keski-kirjastojen henkilökunta käy kahdesti viikossa julkaisemassa asiakkaiden tekemät arviot ja ottaa samalla yhteystiedot talteen arvontaa varten. Julkaistut arviot näkyvät Keski-kirjastojen verkkokirjaston lisäksi myös monessa muussa suomalaisessa verkkokirjastossa, esimerkiksi Tampereella ja Porissa. Halutessasi voit poistaa kirjoittamasi arvion milloin vain: Klikkaa Omat jutut -> Omat arvioinnit.