Pääkirjasto-kansalaisopistotalon takasisäänkäynti (kulku korttelia halkovan kujan puolelta) on suljettu maanantaista 8.10.2018 lähtien kaikilta muilta, paitsi liikuntaesteisiltä ja lastenvaunujen kanssa kulkevilta henkilöiltä sekä tavarantoimittajilta.

Lisätietoja:
Lea Hassinen, osastosihteeri
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto 
p. 014 266 4101

Cygnaeuksenkadun puoleiseen sisäänkäyntiin on asennettu sähköovi, jotta liikuntaesteisten ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien henkilöiden on helpompi kulkea ovesta. Sähköovi avataan seinässä olevasta katkaisimesta.

Muutoksia tulee myös toiseen kulkureittiin. Pääkirjasto-kansalaisopistotalon takasisäänkäynti (kulku korttelia halkovan kujan puolelta) on maanantaista 8.10.2018 lähtien suljettu kaikilta muilta, paitsi liikuntaesteisiltä ja lastenvaunujen kanssa kulkevilta henkilöiltä sekä tavarantoimittajilta. Oven yhteyteen on asennettu soittokello ja valvontakamera. Ovi avataan pääkirjaston 1. kerroksessa olevasta palvelupisteestä asiakkaan soittaessa seinässä olevaa soittokelloa. Invapysäköintipaikkaa käyttävien ja taksilla kulkevien henkilöiden kulku sujuu jatkossakin parhaiten takasisäänkäynnin kautta.

Takasisäänkäynti päätettiin sulkea vetoisuuden vähentämiseksi ja talon lämpötalouden parantamiseksi. Sulkemispäätökseen on vaikuttanut myös lisääntynyt häiriökäyttäytyminen. Pääkirjaston muutostöiden myötä palvelujen sijaintia on muutettu eikä takasisäänkäynnin lähistöllä ole enää jatkuvasti henkilökuntaa valvomassa aluetta.

Pääkirjasto-kansalaisopistotalon Cygnaeuksen- ja Vapaudenkadun puoleiset ovet ovat auki maanantaista perjantaihin klo 8.00–20.00, lauantaisin klo 9.00–16.00 sekä sunnuntaisin klo 12.00–16.00. Kirjaston takasisäänkäynti on käytettävissä edellä mainittujen kellonaikojen mukaisesti liikuntaesteisille ja lastenvaunujen kanssa kulkeville henkilöille.

Kaupunginosa: