Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen lokakuussa julkaisema Nuorten Jyväskylä –mobiilisovellus kokoaa nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua tietoa muun muassa nuorten avoimista tiloista, vapaa-ajanviettopaikoista sekä toiminnoista ja harrastuksista.

Rita Suhonen
projektityöntekijä
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut / Nuorten Jyväskylä –hanke

p. 050 320 5933  

Lisäksi sovellukseen on koottu yhteystietoja apua, tukea ja tietoa tarjoavista palveluista. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille.

- Nyt nuorille suunnattua tietoa viedään sinne, missä kohderyhmä aikaansa paljon viettää – eli suoraan puhelimeen, kertoo Nuorten Jyväskylä –hankkeen projektityöntekijä Rita Suhonen.

Sovelluksen sisältöihin ja ulkoasuun on pyydetty ideoita kommentteja jyväskyläläisiltä nuorilta. Sovellusta kehitetään julkaisun jälkeen tulevan palautteen perusteella. Palautetta voi lähettää suoraan sovelluksessa olevalla lomakkeella.

Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa tamperelainen Padio Oy.

Google Play (Android):

https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.padio.siberian.android5a4b1ccfa5d87

App Store (iOS):

https://itunes.apple.com/fi/app/nuorten-jyv%C3%A4skyl%C3%A4/id1331385075?mt=8

Nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelu Nuorten Jyväskylä

Nuorten Jyväskylä on nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelu, jonka kohderyhmänä ovat 13-29-vuotiaat. Palvelu tarjoaa nuorille tietoa ja neuvontaa elämän eri aihepiireihin liittyen. Nuori voi olla yhteydessä palveluun puhelimitse, sähköpostilla tai eri sosiaalisen median kanavien kautta. Työntekijän kanssa voi myös sopia tapaamisen.

 

Nuorten tieto- ja neuvontatyö on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä. Nuorten tieto- ja neuvontatyötä Suomessa linjaavat nuorisolaki, erinäiset asiakirjat ja toimenpideohjelmat, Euroopan neuvoston suositukset sekä työmuodon eurooppalaiset periaatteet.