Tiistaina 2.10. kokoontuva kaupunkirakennelautakunta saa käsittelyynsä neljä asemakaavamuutosta.

Uutta opiskelija-asumista Nuuskakujalle

Nuuskakujan asemakaavamuutos on edennyt hyväksymisvaiheeseen. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa opiskelija-asuntojen rakentaminen Voionmaankadun varteen. Suunnittelualueelta poistuva musiikin opetustoiminta on tarkoituksena siirtää Pitkäkadulle. Mikäli kaupunkirakennelautakunta päättää hyväksyä asemakaavamuutoksen, etenee se kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksymiskäsittelyyn.

Kaavan tiedot: www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/982

Uusia rivitaloja Säynätsaloon

Säynätsalossa sijaitsevan Valtterintien asemakaavamuutos on edennyt hyväksymisvaiheeseen. Kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa rivitalojen rakentaminen Säynätsalon pääsaarelle. Voimassa oleva asemakaava mahdollistaa alueelle kerrostalorakentamista. Muuttamalla osa kerrostalotonteista rivitalotonteiksi monipuolistetaan kerrostalovaltaisen alueen rakennuskantaa.

Kaavan tiedot: www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/996

Sepänkatu 7 ehdotusvaiheeseen

Sepänkatu 7 asemakaavamuutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa kahden asuinkerrostalon rakentaminen. Kaavamuutoksessa mahdollistetaan myös liike- ja toimistotilojen rakentaminen asuinrakennusten ensimmäiseen kerrokseen. Lisäksi alueelle ehdotetaan yhteiskäyttöautoa. Mikäli kaupunkirakennelautakunta päättää hyväksyä muutosehdotuksen, tulee asemakaavamuutos julkisesti nähtäville lautakunnan käsittelyn jälkeen.

Kaavan tiedot: www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/983

Hirsipäiväkoti Keljonkankaalle

Suopursutien asemakaavamuutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa yksityisen hirsipäiväkodin rakentaminen sekä tontin muodostaminen kaksikerroksiselle pienkerros- tai rivitalolle. Tiloiltaan päiväkoti tulisi soveltumaan noin viidelle lapsiryhmälle. Uusi päiväkoti parantaa Keljonkankaan suuralueen päiväkotipalvelutarjontaa. Päiväkodin sijainti ja hyvät kevyenliikenteen ja joukkoliikenneyhteydet mahdollistavat lasten tuomisen päiväkotiin myös ilman henkilöautoa.

Kaavan tiedot: www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/1009