Asiakkaat pääsevät Kuokkalan lähikirjastoon myös omatoimiaikana. Kuokkalan yhtenäiskoulun L-osassa sijaitseva kirjasto on asiakkaiden käytettävissä joka päivä klo 8–21.

Lisätietoja:
Mielikki Matilainen 
kirjastonjohtaja
p. 014 266 1971 
mielikki.matilainen[at]jkl.fi

https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto
https://www.facebook.com/kuokkalankirjasto
Instagram @jklkirjasto

Asiakkaat pääsevät elokuussa avattuun Kuokkalan lähikirjastoon myös omatoimiaikana. Kuokkalan yhtenäiskoulun L-osassa (Liitukuja 4) sijaitseva kirjasto on asiakkaiden käytettävissä joka päivä klo 8–21. Omatoimiaikojen ansiosta asiakkaat saavat kirjastotilan tehokkaammin käyttöönsä.

Omatoimiajalla kirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksia, lukea painettuja lehtiä sekä e-lehtiä, käyttää asiakaskoneita ja langatonta verkkoa, lainata kirjastokäynnin ajaksi Hublet-tabletin, tulostaa ja kopioida.

Kuokkalan lähikirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita maanantaista tiistaihin klo 13–19 ja keskiviikosta perjantaihin klo 11–16. Omatoimiajalla kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.

Kuokkalan omatoimikirjaston sisäänkirjautuminen on kaksivaiheinen iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina. Silloin asiakas kirjautuu sisään kirjaston ja nuorisotilan ulko-ovella ja sisäpuolella kirjaston sisäoven edessä.

Omatoimikirjaston pelisäännöt

Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Lapset ja nuoret voivat tulla kirjastoon aikuisen seurassa. Asiakkaalla tulee olla Keski-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi, koska niitä molempia tarvitaan muun muassa omatoimikirjastoon kirjautuessa ja aineiston lainaamisessa. Ellei pin-koodia vielä ole, sen voi pyytää mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä.

Omatoimikirjastojen valvonta perustuu sisäänkirjautumiseen henkilökohtaisella kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla. Myös kameravalvontaa hyödynnetään.

Kuokkalan lähikirjasto on Jyväskylän kirjastopalveluiden kuudes kirjasto, jossa on käytössä omatoimiaika. Muita toimipisteitä ovat Keltinmäen, Korpilahden, Kortepohjan ja Tikkakosken lähikirjastot sekä Palokan aluekirjaston lehtilukutila Rauha.

Kaupunginosa: