Jyväskylän kaupunginteatteri järjestää tiistaina 25.9. klo 18.00-20.00 paneelikeskustelun koulukiusaamisesta.

Jyväskylän kaupunginteatterin yläkouluissa kiertävä monologiesitys Luuseri käsittelee polttavaa ja ajankohtaista aihetta, koulukiusaamista. Jokainen esitys on sisältänyt 20 minuutin loppukeskustelun liittyen koulukiusaamiseen. Jyväskylän kaupunginteatterin haluaa nostaa tämän tärkeän aiheen tarkempaan käsittelyyn paneelikeskustelun muodossa, jossa ääneen pääsevät sekä yläkoululainen nuori, nuoren vanhempi, opettaja, koulukuraattori ja vertaistukiryhmän ohjaaja. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Ilta järjestetään yhteistyössä Viitaniemen koulun, Mannerheimin lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa

-Illan tavoitteena on löytää yhdessä panelistien ja yleisön kanssa uusia näkökulmia sekä konkreettisia keinoja siihen, kuinka voisimme yhä paremmin yhdessä pyrkiä ehkäisemään, puuttua ja myös jälkihoitaa koulukiusaamistapauksia, paneelikeskustelun vetäjä näyttelijä-yleisötyöntekijä Hannu Rantala kommentoi.

Keskusteluosuuden jälkeen illassa on learning cafe -osio, jossa neljä eri pöytäkuntaa edustaa eri näkökulmia aiheeseen. Yleisöllä on mahdollisuus kiertää eri pöydissä ja tuoda esiin illan aikana heränneitä ajatuksia koulukiusaamisen ehkäisyn, puuttumisen ja jälkihoidon keinoista. Ehdotukset kirjataan ylös ja käydään yhdessä läpi illan päätteeksi.

Teatteritiistai on kaikille avoin ja teatterikahvila palvelee koko illan ajan.