Siirtoprojekti jatkuu yhä

Lisätietoja

Mikael Ratchinskij, verkkoviestintäpäällikkö, +358 14 266 1564
Arto Jalkanen, tietohallintojohtaja,  +358 14 617 056
Helinä Mäenpää, viestintäjohtaja, +358 14 266 1558
etunimi.sukunimi@jkl.fi

www.jyvaskyla.fi osoittaa nyt uudelle julkaisujärjestelmäalustalle, Drupalille. Suuri osa sivuista on jo siirretty Drupaliin, vaikka osa onkin vielä "vanhalla puolella". Loputkin pääsivuston sivut siirtyvät vuoden loppuun mennessä. Googlella ja muilla hakukoneilla kestää hetki päivittää linkit ennenkuin asiat sillä löytyvät taas.

Uudella alustalla on monia uusia ominaisuuksia, kuten aiempaa huomattavasti nopeampi haku, sisältöjen asiasanoittaminen ja parempi linkittäminen sosiaalisiin medioihin. Uutiset voidaan myös sijoittaa tietyyn osoitteeseen tai kaupunginosaan ja käyttäjillä on mahdollisuus suodattaa niitä Ajankohtaisvirran "Lähellä" -toiminnolla senhetkisen paikkansa perusteella. Tämä on hyödyksi erityisesti mobiilikäytössä.

Uusien sivujen ulkoasu perustuu vahvasti vuonna 2015 ulkoasukilpailun voittaneeseen ehdotukseen, joskin sitä on hieman viilattu. Sivuston visuaalisuutta lisätty mm. kuvien käyttöä lisäämällä. Myös mobiilikäytettävyys ja saavutettavuus ovat parantuneet.

Rakennetta ja sisältöä on käyty läpi ja muokattu luettavampaan muotoon sekä ennen siirtoa että siirron yhteydessä ja siinä on hyödynnetty saatua palautetta. Erityisesti tässä on kyseessä satojen ihmisten työ.

Pääsivustosta suuri osa on siis tässä vaiheessa siirretty uuteen järjestelmään, muttei suinkaan kaikki. Siirtotyö siis jatkuu edelleen. Uuden sivuston haku hakee sekä uudesta järjestelmästä että vanhasta. Sivustojen välillä on jo kymmeniä linkkejä ja tämä työ jatkuu myös. Myös ulkoasua ja tekniikkaa hiotaan yhä.

Uusi alusta, Drupal, on on avoimen lähdekoodin järjestelmä. Siinä on hyödynnetty Turun kaupungin avoimena julkistamaa lähdekoodia kyseiselle alustalle. Tämä yhteistyö kuntien välillä tunnetaan nykyään nimellä kunta.fi. Järjestelmän käyttöönotosta, ylläpidosta ja kehittämisestä Jyväskylän kaupungille vastaa Exove Oy. Ulkoasun alkuperäisen ulkoasumallin suunnitteli 2015 Tuomas Rutanen, muokkaukset on tehty kaupungin omana työnä.

Sivusto on ollut ns. julkisena betana tämän vuoden helmi-maaliskuun vaihteesta alkaen. Nyt se otetaan tuotantokäytöön ja vuoden loppuun mennessä se sisältää koko Jyväskylän kaupungin pääsivuston.

Tervetuloa tutustumaan uuteen sivustoon: https://www.jyvaskyla.fi!