Jyväskylän kaupunginteatterin pienen näyttämön ensi-illassa nähdään 21.9. klo 19.00 runoilija Jouni Inkalan nimenomaan näyttelijä Anneli Karppiselle kirjoittama omaishoitajan arjesta kertova monologi Kovaa kyytiä.

Lisätietoja

teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi p. 040 556 9810
viestintä- ja tuotantokoordinaattori Outi Kasanen p. 050 340 7293

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri
https://www.facebook.com/events/2653644738193392/

Riipaiseva ja repäisevä tarina rikkoo perinteisen teatterin keinoja yhdistäen kuunnelmaa ja livetilannetta mielenkiintoisella tavalla. – Itkun ja naurun välinen heiluriliike sekä komedian ja tragedian ajoittainen samanaikaisuus ovat tässä monologissa vaativaa näyteltävää, ja Karppinen onnistuu siinä loistavasti. Päähenkilö Lyyli Kiisseli tulee Karppisen näyttelemänä paitsi iholle, myös ihon läpi, Inkala luonnehtii.

Nyt kantaesitettävä Kova kyytiä on kertomus omaishoitajasta, joka kamppailee jokapäiväisten hetkien loputtomassa suossa ja yrittää selvitä elämänsä vaatimuksista. Arki uhkaa näyttää joka päivä liian samanlaiselta, päivät ja yöt sulautua toisiinsa. ¬– Aihepiiriltään näytelmän sanoma ei vanhene, se säilyy ikinuorena niin kauan kuin Suomi vanhenee. Jokaisella meistä lienee lähi- tai tuttavapiirissään yksi tai useampikin omaishoitaja, joka juuri nyt koittaa jaksaa rakastaa muistojen laahus taakkanaan, joten teksti koskettaa parhaimmillaan viittä ja puolta miljoonaa suomalaista, Inkala muistuttaa.

Kirjailija, filosofian lisensiaatti Jouni Inkala on syntynyt Kemissä. Hän on opiskellut filosofiaa ja kirjallisuutta Oulun ja Helsingin yliopistoissa. Inkalan runokokoelmia on palkittu mm. J.H. Erkon -palkinnolla ja Einari Vuorela -runopalkinnolla. Runoja on käännetty lukuisille kielille mm. saksaksi, unkariksi sekä italiaksi. Runojen lisäksi Inkala on kirjoittanut myös muun muassa kuunnelmia.

Kovaa kyytiä -monologinäytelmän kantaesitys Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä perjantaina 21.9.2018 klo 19.00.

Teksti Jouni Inkala, sovitus ja ohjaus Anneli Karppinen, visualisointi Karmo Mende, Anneli Karppinen ja Tuovi Räisänen, valosuunnittelu sekä video ja ääniajot Asko Konttinen, tekninen toteutus ja äänitys Ari Lampinen, kampaukset ja maskeeraus Suvi Taipale, näyttämömestari Pasi Leinonen, järjestäjä / kuiskaaja ja tarpeistonhoito Matti Salmela, pukija Tiina Torro.

Rooleissa
Anneli Karppinen ja Pekka Hiltunen

Asiasanat: