Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alakoulut saavat syksyn ja talven 2018-19 aikana mukavia vieraita, kun Lilli Linkkimatkustaja ja Laila Linkkikuski piipahtavat käymään. Lilli ja Laila ovat osa Bussiloikka kouluun! -kiertuetta, joka on vuodesta 2014 alkaen tutustuttanut eppuja paikallisliikenteellä matkustamisen periaatteisiin ja toivottanut kaikki eppuluokkalaiset tervetulleiksi Linkkiin.

Bussiloikka kouluun! on perusopetuksen koulujen pienimmille oppilaille järjestettävä oppitunti, jolla ei tankata matikkaa eikä harjoitella tavaamista, vaan tehdään kuvitteellinen linja-automatka Lailan ja Lillin kanssa. Matkan vaiheissa tutustutaan linja-autossa toimimiseen, käyttäytymiseen ja matkan tekemiseen. Joukkoliikenteen käyttöopastuksen lisäksi tunnilla käsitellään myös muita kestävän liikkumisen muotoja, kuten kävelyä ja pyöräilyä. Lisäksi pohditaan lasten kanssa liikenteestä aiheutuvia päästöjä ja mietitään turvallisuutta.

Oppitunnin päätteeksi jokainen eppu saa neljä linkkilippua ja kotiläksyksi edestakaisen linja-automatkan tekemisen yhdessä äidin, isän tai jonkun muun oman aikuisen kanssa. Matkan jälkeen matkustamiskokemuksista kerrotaan aikuisen kanssa yhdessä nettisivulla www.japary.fi/bussiloikkakouluun.

Bussiloikka kouluun! -kiertueen tarkoituksena on tutustuttaa koululaiset matkustamaan joukkoliikenteellä pienestä pitäen. Näin joukkoliikenteen käyttö myöhemmässä elämän vaiheessa on luontevaa ja helppoa. Opetustuokiot alakouluille tarjoaa Jyväskylän seudun joukkoliikenne, kiertueen käytännön toteutuksesta vastaa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry.


Lisätiedot:
– palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän seudun joukkoliikenne, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
– toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen, JAPA ry, 040 593 8541, anna.sarkkinen[at]jkl.fi