Pihlajalinna on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilulle 18.7.2018.

Lisätietoja

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen (23.7. alk.), p. 050 590 1525, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten avosairaanhoidon palvelupäällikkö, osastonhoitaja Anne Kirmanen, p. 050 381 9624, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilun verkkosivut: http://jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus

677 kuntalaista on valinnut Pihlajalinnan palveluntuottajakseen. Käytännössä Pihlajalinna vastaa valinnan tehneiden asiakkaidensa avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen palveluista vielä irtisanoutumisajan eli 18.10.2018 saakka. Pihlajalinnan asiakkaaksi listautuneet kuntalaiset voivat valita valinnanvapauskokeilussa toisen palveluntuottajan tai palata julkisen terveysaseman asiakkaiksi. Valinnanvapauskokeilun palvelupakettiin kuuluvat yleislääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä niihin liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Pihlajalinnan irtisanoutumisajan päätyttyä sen valinnanvapausasiakkaiden palvelut tarjotaan automaattisesti oman asuinalueen julkisella terveysasemalla.
– Jokaiselle Pihlajalinnan valinnanvapausasiakkaalle on postitettu ohjekirje. Meillä on valmius palvella kaikkia palaavia asiakkaita. He voivat halutessaan valita toisen valinnanvapauskokeilussa mukana olevan palveluntuottajan tai palata omalle terveysasemalleen jo Pihlajalinnan irtisanoutumisaikana, kertoo Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten avosairaanhoidon palvelupäällikkö Anne Kirmanen.
– Asiakkaat ja muut alueen asukkaat voivat ottaa yhteyttä myös valinnanvapauskokeilun palvelunumeroon 014 266 0133 maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 9–16).

Pihlajalinna aloitti valinnanvapauskokeilun palveluntuottajana 1.11.2017. Valinnanvapauskokeilussa ovat mukana Jyväskylän Huhtasuon, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemien sekä Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemien alueella asuvat kuntalaiset. Kokeilu jatkuu alueella vuoden 2018 loppuun saakka. Alueen asukkaat voivat vaihtaa palveluntuottajaa koko kokeilun ajan. Myös palveluntuottajahaku on jatkuva eli yritykset voivat hakeutua mukaan kokeilukauden ajan.

Valinnanvapauskokeilu kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliseen Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeeseen.