Jyväskylän kaupungin Nuorten taidetyöpaja tarjoaa työkokeilua, toimintaa ja ohjausta 17–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman töitä tai opiskelupaikkaa tai sairaslomalla. Toiminnallisissa pajoissa suunnitellaan yhdessä tulevaisuutta, kartutetaan arjen taitoja ja osaamista. Haku kesän toimintoihin on käynnissä.

4. kesäkuuta käynnistyvän Tutu-kesäpajan toiminta painottuu kädentaitojen monipuoliseen kartuttamiseen. Ohjelmassa on muun muassa lasinkäsittelyä, grafiikkaa ja retki Fiskarsin ruukkiin tutustumaan siellä työskenteleviin luovan alan osaajiin. Kuukauden kestävällä pajajakso vahvistaa lisäksi nuoren työelämätaitoja ja tulevaisuuden suunnittelua.

Tutu-kesäpajalle haetaan 15.5. mennessä osoitteessa www.jyvaskyla.fi/taidepaja/pajahaku tai soittamalla pajasta vastaavalle työntekijälle. Tutu-pajalle osallistujat valitaan haastattelun perusteella. Vapaita paikkoja voi tiedustella hakuajan päättymisen jälkeen.

Kysy vapaita paikkoja vielä hakuajan päättymisen jälkeen

Tutu-kesäpajan rinnalla kesään toimintaa tuovat musiikkipainotteinen Vola-paja ja Akku-ryhmä. Vola-pajan toiminta painottuu elämäntaitojen vahvistamisen ja tulevaisuuden suunnitelmien kirkastamisen lisäksi eri kohderyhmille tehtäviin soittokeikkoihin. Haku Vola-pajalle on päättynyt, mutta vapaita paikkoja voi kysellä vielä vastuuvalmentajilta.

Akku-ryhmä tarjoaa avointa ja toiminnallista ryhmätoimintaa aina 28.6. saakka. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa ja on tarkoitettu alle 29-vuotiaille, jotka kaipaavat tekemistä arkeen. Ohjelmassa on muun muassa kädentaitoja, kokkausta, retkeilyä, pelejä, tutustumiskäyntejä ja liikuntaa. Akku-ryhmään ei ole hakua. Mukaan pääsee milloin vain, toimintakauden aikana, ottamalla yhteyttä etsivän nuorisotyön ohjaajaan.

Lisätietoja:
Tutu-pajan vastuuvalmentajat Titta Himanko, puh. 050 311 8273 tai 
Mirka Mikkola, puh. 050 433 6400
Vola-pajan vastuuvalmentajat Jarkko Lapikisto, puh. 050 311 8972 tai
Tanja Drabczyk, puh. 050 311 8856