Lisätietoja

Tuula Vuolio-Vallenius
p. 040 716 7118
tuula.vuolio-vallenius(at)jkl.fi

Keski-Suomen museon uuden perusnäyttelyn arkkitehti on valittu. Matkallemme keskisuomalaisuuteen olemme saaneet mukaan tamperelaisen arkkitehtitoimisto N.e.o Ark Oy:n. Vastuuarkkitehtinä toimii Taina Väisänen työparinaan senior designer Seija Kuusinen. Taina Väisäsen viimeisimpiä näyttelysuunnitelmia ovat Helsingin kaupungin museon Helsinki-näyttely (2016) ja Tampereen Muumimuseo (2017).

Keskisuomalaisuutta etsimässä
10 000 vuotta Keski-Suomessa eläneiden ihmisten elämää ja kahdessa kerroksessa näyttelytilaa Alvar Aallon suunnittelemassa museorakennuksessa. Siinäpä lähtökohdat Keski-Suomen museon uuden perusnäyttelyn arkkitehtisuunnittelulle! ”Yhteistyön aloittaminen museon kanssa on kiinnostavaa ja varsinkin kun pääsemme heti käsikirjoitusvaiheeseen mukaan. Olemme suunnitelleet useita kulttuurihistoriallisia näyttelyitä eripuolille Suomea, joten aihepiiri on tuttu. Koska rakennus on suojeltu, asettaa se tietenkin lisähaasteita näyttelyn suunnittelulle. Alvar Aallon suunnittelema rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus luo puitteet ja ympäristön näyttelylle,” toteavat Taina Väisänen ja Seija Kuusinen.

Näyttelyssä huomioidaan erityisesti perheet, koululaiset ja opiskelijat, ja tarkoituksena on luoda elämyksellinen paikka ihmisten väliselle kohtaamiselle. ”On hienoa päästä näkemään millaiseen visuaaliseen ilmeeseen, tunnelmaan ja esittämistapoihin vuoden aikana tehty käsikirjoitus- ja suunnittelutyö alkaa muotoutua,” kertovat amanuenssit Anna Muittari ja Johanna Puhakka näyttelytyöryhmästä.

Keski-Suomen museon museorakennuksessa on parhaillaan meneillään peruskorjaus. Uudenlainen aktiivinen ja nuorekas Keski-Suomen museo avaa ovensa syksyllä 2019.