- Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisista 100% mukana

Lisätietoja

Taidetestaajat-hankkeen tavoitteista ja koko hanketta koskevista asioista:
hankepäällikkö Anu-Maarit Moilanen, p. 044 97 84 893, anu-maarit.moilanen(at)taidetestaajat.fi

Keskisuomalaisten taidetestaajien taide-elämyksistä, matkoista, aikatauluista ja toteutuksesta:
Keski-Suomen aluekoordinaattori Hanna Brotkin, Taidetestaajat-hanke, p. 050 325 2904, keski-suomi(at)taidetestaajat.fi

http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/taidetestaajat

Keski-Suomessa koululaiset nauttivat tällä viikolla talvilomastaan kun keskiviikkona 28. helmikuuta Taidetestaajissa eli Suomen historian suurimmassa nuorten kulttuurihankkeessa saavutetaan merkittävä tasaluku. Nuoret taidetestaajat tekevät 100 000. taidevierailun sattumalta juuri Kalevalan päivänä – miten osuvaa!

Taidetestaajissa kaikki kahdeksasluokkalaiset tekevät opettajansa kanssa yhden taidevierailun omassa maakunnassaan ja yhden valtakunnalliseen kohteeseen. Näistä useimmat sijaitsevat Helsingissä, mutta uusimaalaisten luokkien valtakunnalliset kohteet ovat muualla Suomessa. Taidetestaajissa on mukana yli 99 % koko maan kouluista, joten yhden lukuvuoden aikana järjestetään noin 130 000 vierailua ympäri Suomea.

Taidetestaajat matkustavat taiteen äärelle

Seuraava vierailu Keski-Suomesta tehdään heti talviloman jälkeen tiistaina 6. maaliskuuta, kun Laaksolan koulun 8B-luokka Karstulasta käy lentäen tutustumassa taiteeseen Helsingissä. Tästä eteenpäin kevään aikana vieraillaan viikoittain pääkaupunkiseudun eri kulttuurikohteissa. 18. huhtikuuta on keskisuomalaisten taidetestaajien oma maakunnallinen vierailu Jyväskylä Sinfonian DIY!-konserttiin Jyväskylän kaupunginteatterissa. Tuolloin noin 500 taidetestaajaa osallistuu konserttiin ja arvioi sen. Tämän kevään viimeiset vierailut Keski-Suomesta tehdään 29. toukokuuta, kun Korpilahden yhtenäiskoulu käy tilausbussilla tutustumassa Kiasmaan.

Taidevierailujen jälkeen nuoret arvioivat kokemuksensa antamalla vierailulle 1–5 tähteä ja kirjoittamalla lyhyen kommentin. Tulokset ovat luettavissa verkkosivustolla https://www.taidetestaajat.fi/arviot/teokset. Tilanne päivittyy aina vierailujen jälkeen. Tällä hetkellä maakuntamme suosituin kohde on Jyväskylän kaupunginteatterin Peter Pan -musikaali.

Uudet taidelaitokset lukuvuodelle 2018–2019 julkistettu

Taidetestajat-hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Taidetestaajien tavoitteena on purkaa myytti taiteesta vaikeana lajina. Esimerkiksi nykytaide voi nuorten mielestä olla joskus outoa, mutta Taidetestaajissa saadut kulttuurikokemukset ovat varmasti mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia.

Hanke kestää kolme lukuvuotta (2017–2020). Äskettäin julkistettiin taideorganisaatiot, jotka tarjoavat 8.-luokkalaisille taide-elämyksiä lukuvuonna 2018–2019. Tiedotteen voi lukea osoitteessa https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidetestaajien-uudet-kulttuurikohteet-valittu-taidevierailuille-paasee-60-000-nuorta.html?block=5&customer=3669. Keski-Suomesta valittujen joukossa ovat Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri.