Monialainen yhteispalvelu (TYP)

Harri Halttunen
palvelupäällikkö, Keski-Suomen eteläinen TYP
050 366 9331
harri.halttunen (at) jyvaskyla.fi

Keski-Suomen eteläinen TYP on Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Saarijärven, Toivakan, Uuraisten, Äänekosken ja Keski-Suomen TE-toimiston sekä Kelan yhteinen palveluverkosto.

Palvelut TYP:ssa

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu eli TYP on osa valtakunnallisesti toteutettavaa palvelumallia. Yhteistoimintamallissa TE-toimisto, kunta ja Kela yhdessä arvioivat työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat heille työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet sekä vastaavat työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta. Asiakkuus alkaa, kun asiakas kutsutaan henkilökohtaiseen tapaamiseen. Asiakkuus alkaa yksilöllisellä palvelutarpeen kartoituksella, jonka jälkeen asiakkaan kanssa laaditaan yksilöllinen suunnitelma, jossa sovitaan tarjottavista palveluista.

Kuntien palvelut

Keski-Suomen eteläisen TYP –verkoston kunnat tarjoavat monipuolisia työllisyyspalveluja. Palveluja ovat muun muassa palvelutarpeen arviointi ja palveluohjaus, työttömien terveystarkastus, työkyvyn arviointi, kuntouttava työtoiminta, työhönvalmennus, oppisopimuskoulutus, kuntalisä työnantajille sekä yleisesti kunnan tarjoamat sosiaali- ja terveyspalvelut.

TE-toimiston palvelut

TE-toimisto tarjoaa yritys- ja työvoimapalvelulain mukaisia palveluja, joita ovat työ- ja koulu-tuskokeilut, palkkatuki, ammatinvalinnanohjaus, työvoimapoliittinen koulutus, työkyvyn arvi-ointi, ammattitaito- ja osaamiskartoitukset sekä työnhaku- ja uravalmennus.

Kelan palvelut

Kela palveluja ovat ammatilliset kuntoutusselvitykset, työ- ja koulutuskokeilut, työhönvalmennus, ammatillinen kuntoutus sekä neuvonta ja ohjaus Kelan etuuksissa.