Kysymyksiä ja vastauksia Koronavirustilanteen vaikutuksista työllisyyspalveluissa

Työnhakija-asiakkaille

Palvelemme asiakkaita kasvokkain sekä sovitusti etämenetelmiä hyödyntäen. Henkilökohtaisissa tapaamisissa huomioimme turvavälit sekä muut turvatoimet. Työpisteissä on suojapleksit sekä saatavilla kasvomaskeja tapaamisen ajaksi asiakkaan näin halutessa. Tulethan vain terveenä tapaamiseen. Mikäli yhtään oireita esiintyy tapaamisen alla, niin ilmoita tästä etukäteen, niin voimme järjestää tapaamisen etänä tai sovitaan uusi aika myöhemmäksi.

Jos en muista, kuka on minun työllisyyspalveluiden työntekijä, mihin voin ottaa yhteyttä?

Voit käydä katsomassa työntekijöiden yhteystietoja Työllisyyspalveluiden nettisivuilta tai soittaa OPASTIN-numeroon (virka-aikana) p. 014 266 0134.

Kuinka pääsen työllisyyspalveluiden asiakkaaksi?

Otamme uusia asiakkaita jatkuvasti vastaan. Aloita soittamalla ma-pe klo 9-15.30 Opastin-palveluumme numeroon 014 266 0134 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen tyollisyys (at) jyvaskyla.fi; jutellaan, kuinka voimme parhaiten auttaa sinua. Voit myös halutessasi varata itse ajan sähköisestä ajanvarauspalvelustamme.

Minut lomautetaan. Mitä minun tulee tehdä?

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät väliaikaisesti, mutta työsuhde pysyy muutoin voimassa. Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä. TE-toimiston sivuilta löydät tarkemmin tietoa, kuinka toimit, kun sinut on lomautettu ja kuinka työnhakijaksi ilmoittautuminen tapahtuu.

Mistä löydän tietoa avoimista työpaikoista?

Avoimia työpaikkoja löydät mm. seuraavista hakukanavista:

www.te-palvelut.fi 
www.oikotie.fi
www.duunitori.fi
www.indeed.fi
www.monster.fi
www.kuntarekry.fi
www.valtiolle.fi
www.careerjet.fi
www.rekrytointi.com
 
Lisäksi kannattaa tutustua mm. näiden listattujen henkilöstöpalvelualan yritysten tarjoamiin työmahdollisuuksiin:

www.adecco.fi
www.barona.fi
www.bolt.works
www.eezy.fi
www.eilakaisla.fi
www.go-on.fi
www.manpower.fi
www.nordic.fi
www.rtkhenkilostopalvelu  
www.selekta.fi
www.sihti.fi
www.sol.fi
www.staffpoint.fi
www.studentwork.fi
www.henkilostoasiantuntijat.fi  
www.workpower.fi

Yrityksille

Joudun lomauttamaan työntekijöitäni, kuinka minun tulee toimia?

Lomauttamisesta löydät päivitettyä tietoa TE-palveluiden sivuilta.

Joudun lomauttamaan työntekijän, jonka työsuhteeseen on myönnetty Jyväskylä-lisää. Kuinka keskeytän Jyväskylä-lisän?

Voit keskeyttää Jyväskylä-lisän tilapäisesti, mikäli olet lomauttamassa työntekijän, jonka työsuhteeseen kuntalisää on myönnetty. Keskeytys tapahtuu ilmoittamalla asiasta sähköpostitse työllisyyspalveluihin Elina Nergille, elina.nerg@jyvaskyla.fi Laita sähköpostiin lomautuksen arvioitu kesto sekä päättymispäivä, jos se on tiedossa. Jyväskylä-lisän enimmäisaika ei kulu tilapäisen keskeytyksen aikana. Jos lomautus päättyy tukijakson kuluessa, ilmoita asiasta työllisyyspalveluihin ja Jyväskylä-lisän maksamista jatketaan keskeytyksen päätyttyä tukijakson loppuun saakka. Mikäli haluat hakea Jyväskylä-lisälle jatkoa tukijakson päätyttyä tilapäisen keskeytyksen pituiselle ajanjaksolle, sinun tulee toimittaa uusi Jyväskylä-lisähakemus kahden kuukauden sisällä tukijakson päättymisestä. Hakemukseen laitetaan liitteeksi kopio työsopimuksesta sekä mahdollisesta palkkatukipäätöksestä. Tästä löydät Jyväskylä-lisän hakuohjeet.

Joudun lomauttamassa työntekijän, jonka työsuhteeseen on myönnetty palkkatukea. Voinko keskeyttää tilapäisesti palkkatuen?

Keha-keskuksen sivuilta/Starttirahan ja palkkatuen maksatuksen usein kysytyt kysymykset-dokumentista löydät tietoa, kuinka voit keskeyttää palkkatuen tilapäisesti.

Koronavirusepidemia on vaikuttanut haitallisesti yritykseni liiketoimintaan. Mistä saan apua tilanteessani?

Business Jyväskylän sivuilta löydät tietoa koronaviruksen aiheuttamassa erityistilanteessa. Sivulta löydät mm. tarkistuslistan asioista, joita sinun kannattaa huomioida tässä tilanteessa. Business Jyväskylän yrityspalvelut auttavat alueen yrittäjiä yritysneuvonnan palvelunumerossa 014 266 0138. Numeroon voi soittaa arkisin klo 8-18. Täältä löydät lisätietoja myös muista alueen yrityksiä koronaepidemian aikana tukevista toimijoista. Myös Yrittäjien sivuille on koottu kattava tietopaketti koronan vaikutuksista yritysten toimintaan.