Ohjeet nuorelle

Lisätietoja

Ohjaamo Jyväskylän kesätyöneuvonta  
ma-pe klo 9-15 

p. 046 923 6583 (soitto, tekstiviesti, whatsapp) 
sähköposti: kesatyoseteli[a]jyvaskyla.fi 

Kesätyöseteleiden varaus alkaa 1.2. klo 9.00! 

Kaupunki tarjoaa vuonna 2021 jälleen 100 kesätyöseteliä 15-17-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille. Setelin arvo on 250 euroa ja sen tarkoitus on helpottaa nuorten työllistymistä Jyväskylässä toimiviin yrityksiin, yhdistyksiin ja säätiöihin. 

Kesätyösetelin varaus alkaa maanantaina 1.2.2021 klo 9:00. Ohjeet hakuun alempana tällä sivulla.  
Varausaika päättyy, kun kaikki setelit on jaettu käyttöön tai viimeistään 30.5.2021.

Kuka voi hakea seteliä?

Hakijan tulee olla 15-17-vuotias kesän 2021 aikana. Jos siis olet 5.6.-10.8.2021 alle 18-vuotias tai täyttänyt 15 vuotta 5.6.2021 mennessä, voit hakea seteliä. 

Hakijan tulee asua vakituisesti Jyväskylässä. 

Jos hakija on ollut aikaisempina vuosina Jyväskylän kaupungilla koululaisten kesätyössä tai on käyttänyt kesätyösetelin, hän ei voi saada seteliä enää tänä vuonna. 

Kesätyösetelin varaus 

Kesätyöseteli varataan täyttämällä sähköinen hakulomake. Llinkki lomakkeelle julkaistaan 1.2.2021 klo 9:00.

Huomioithan, että sinulla täytyy olla henkilökohtainen, toimiva sähköpostiosoite, jotta saat varauksen tehtyä. Ethän käytä esimerkiksi vanhempien osoitteita, sillä sähköpostiosoitteen tulee olla henkilökohtainen. 

Setelit jaetaan varausjärjestyksessä. Kun varauksesi on käsitelty, sinulle ilmoitetaan sähköpostilla ja tekstiviestillä, onko varauksesi voimassa heti vai oletko jonossa. 
Setelin varaus on voimassa kolme (3) viikkoa kerrallaan. Jos kesätyöpaikkaa ei löydy kolmen viikon varausjakson aikana, varauksesi peruuntuu. Perumisilmoituksen yhteydessä lähetetään tarkemmat ohjeet seteleiden varausjonoon ilmoittautumisesta.  

Kesätyösetelin käyttö 

  1. Kysy kesätyöpaikkaa sinua kiinnostavista yrityksistä, yhdistyksistä tai muilta työnantajilta. Työnantajan tulee toimia Jyväskylässä. Kesätyösetelillä ei voi hakea töihin Jyväskylän kaupungille. 
  2. Kun löydät sopivan työpaikan, täyttäkää työnantajan kanssa yhdessä sähköinen lomake, johon saat linkin varauksen yhteydessä.  
  3. Kun työnantajan lomake on käsitelty ja hyväksytty, seteli toimitetaan työnantajalle sähköpostilla. Myös setelin hakija saa tästä ilmoituksen. Setelin mukana työnantaja saa lisäohjeita 
  4. Aloita kesätyöt ja tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus. Muista antaa työnantajalle myös verokorttisi ja tilinumerosi.
  5. Käy kesätöissä.  
  6. Kesätyöjakson jälkeen työnantaja tekee sinulle työtodistuksen ja lähettää kesätyösetelin sekä kopiot palkkakuitista osoitteeseen kesatyoseteli(at)jyvaskyla.fi   

Muuta huomioitavaa

Kesätyösetelillä suoritettu työ kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on vähintään 30 tuntia viikossa (6 h / pvä). Työaika voi ajoittua myös useammalle kuin kahdelle viikolle, esim. 15 h / vk neljän viikon ajan. Kesätyöjakso voi olla pidempi kuin 60 tuntia, mutta työnantaja saa korvauksen vain kahden viikon ajalta. 
 
Nuoren työaika ajoittuu välille klo 6–22 ja työssä tulee noudattaa lakia nuorista työntekijöistä.  

Palkkaus määräytyy työehtosopimuksen mukaan. Jos alalla ei ole työehtosopimusta, tulee palkan olla vähintään 375€.

Vinkkejä kesätyöpaikkojen hakemiseen löytyy Nuorten Jyväskylän Kesätyöoppaasta.

Lisätietoja

Ohjaamo Jyväskylän kesätyöneuvonta  
ma-pe klo 9-15 

p. 046 923 6583 (soitto, tekstiviesti, whatsapp) 
sähköposti: kesatyoseteli[a]jyvaskyla.fi