Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kielten oppikirjoja ja opiskelija.
Pääsisältö

Suomen kielen opiskelu kannattaa! Suomessa on helpompi saada töitä, jos osaa riittävästi kieltä. Mitä paremmin osaa suomea, sitä enemmän ja erilaisempia työmahdollisuuksia on. Kielitaito auttaa myös muussa elämässä, kuten omien asioiden hoitamisessa ja ystävien löytämisessä.

Näin voit opiskella suomen kieltä


International House Jyväskylän suomen kielen ryhmät

International House Jyväskylä järjestää erilaisia suomen kielen ryhmiä. Ryhmissä harjoitellaan eri ammattialojen suomen kieltä, esimerkiksi asiakaspalveluala, ravintola-ala tai hoiva-ala. Opit alan sanoja ja alan työtehtävissä tarvittavaa puhumista sekä kirjoittamista.

Tule ryhmään, jos olet töissä alalla, opiskelet alaa tai jos haluat sen alan töihin. Ryhmät ovat lyhyitä ja ne tapaavat yleensä viisi kertaa.

Lisäksi järjestämme ryhmiä, joissa opit työnhaussa tarvittavaa suomen kieltä. Esimerkiksi Työnhaun suomea-ryhmässä harjoitellaan työpaikkailmoitusten lukemista, cv:n ja työhakemuksen kirjoittamista sekä työhaastatteluun valmistautumista. Ryhmä tapaa yleensä kuusi kertaa.

Ryhmät ovat suomeksi, joten sinun pitää jo osata vähän suomea. 

Jos et tiedä, onko sinun suomen kielen taito ok, ota yhteyttä:

Roosa Berg, suomen kielen valmentaja
p. 050 591 2725 (puhelut, tekstiviestit, WhatsApp)
roosa.berg[at]jyvaskyla.fi

Tapahtumat ja kurssit -sivulta näet, mitä suomen kielen ryhmiä on tulossa ja milloin niihin pitää ilmoittautua.


Opiskele ja harjoittele suomen kieltä Jyväskylässä

Suomen kieltä voit opiskella monissa paikoissa Jyväskylässä tai verkossa. Voit katsoa alta tietoa siitä, missä paikoissa suomen kieltä voi opiskella. Kieltä voit opiskella lyhyillä kursseilla tai voit opiskella kokopäiväisissä koulutuksissa. 

Ensimmäisessä esityksessä voit tutustua lyhyisiin suomen kielen kursseihin, joita voit tehdä osa-aikaisesti. Monet kurssit ovat kerran tai kaksi viikossa. Esityksessä on myös erilaisia ryhmiä, joihin voit mennä puhumaan suomea. Missä opiskella suomea lyhyillä kursseilla – Sway-esitys

Toisessa esityksessä on suomen kielen kursseja, joissa sinä opiskelet kokopäiväisesti. Jos olet työtön työnhakija, muista jutella sinun omavalmentajasi kanssa ennen kuin osallistut kurssille. Missä opiskella suomea kokopäiväisissä koulutuksissa – Sway-esitys

Joillekin kursseille ja koulutuksiin voit osallistua, vaikka et osaa vielä suomea.

Suomen kielen osaaminen kerrotaan Eurooppalaisen kielitaidon viitekehyksen mukaan. Esimerkiksi kurssille pitää olla kielitaitotaso A0-A2 tai A2-B1. Opetushallituksen sivulla kerrotaan, mitä nämä tasot tarkoittavat: 
Kehittyvän kielitaidon tasojen kuvausasteikko.

Jos et tiedä, mikä sinun kielitaitotasosi on, ota yhteyttä kurssin järjestäjään ja kysy neuvoa.


Opettele suomen kieltä itse

Internetissä on videoita, tekstejä ja harjoituksia, joiden avulla voit itse opetella suomea. Niiden käyttäminen ei maksa mitään ja voit harjoitella suomea silloin, kun sinulle sopii.

Suomen kielen opiskeluun on olemassa ilmaisia ja maksullisia sovelluksia, jotka voit ladata puhelimeen. 

Katso vinkit materiaaleista ja sovelluksista itsenäiseen opiskeluun: 

InfoFinland-verkkosivulle on kerätty tietoa, missä ja miten voi opiskella suomen kieltä: Suomen kieltä internetissä.

Kielibuusti-hanke on koonnut sivuilleen listan suomen itseopiskeluun käytettävistä materiaaleista: Kielibuusti – opiskele suomea

Yhteyshenkilö

Roosa Berg, suomen kielen valmentaja
p. 050 591 2725 (puhelut, tekstiviestit, WhatsApp)
roosa.berg[at]jyvaskyla.fi